Přejít k hlavnímu obsahu

Restaurace ve skále nabízí výhledy, za které by vraždil i bůh Neptun

Jíst v luxusní restauraci – to si mnoho z nás spojuje s nádechem romantiky a společností někoho blízkého. V jedné italské restauraci nedaleko Bari však romantika nabývá zcela nového rozměru. Zdejší čtyřhvězdičkový hotel s restaurací je totiž vytesán přímo do skály a nabízí tak nejen unikátní prostory ke stolování, ale také jedinečné výhledy na širé moře.

Restauraci Grotta Palazzese najdete na jihu Itálie ve městě Polignano a Mare. Město se rozkládá jihovýchodně od Bari a nabízí netradiční možnosti ubytování, ale i stolování přímo v srdci obří skály.

Na své si tady přijdou i ti nejnáročnější cestovatelé a gastronomičtí experti. Výborné jídlo, jehož základem jsou ryby a mořské plody, se tady snoubí s jedinečnou atmosférou a neuvěřitelnými výhledy na širé moře, které vpodvečer hraje všemi barvami.

Kuchař jako odborník na svádění

Nečekejte tady ale žádného Don Juana, nýbrž odborníka na svém místě. Zákazníky tady svádí bez ohledu na věk či pohlaví za pomoci esencí moře a útulné atmosféry, která je pro tuto restauraci typická.

Těšit se můžete třeba na vyhlášenou místní specialitu v podobě humra, mořských plodů anebo měkkýšů. K dispozici jsou samozřejmě také klasické pokrmy pro méně náročné zákazníky. Symfonii chutí dokreslují jak místní italská vína, tak i výběr nejlepších vín z celého světa.

Za večeři a noc ve standardním pokoji zaplatíte asi 10 000 Kč.
Zdroj: grottapalazzese.it

Nejromantičtější večeře života

O restauraci Grotta Palazzese se zcela oprávněně povídá, že Valentýna tady lidé slaví každičký den v roce a ten, kdo tu už někdy jedl, vám dá jistě za pravdu, že šlo o jeho nejromantičtější večeři života.

Pokud si budete chtít po výtečném jídle odpočinout, je vám k dispozici nedaleký hotel s 25 pokoji, jehož od hladiny moře dělí pouhopouhých dvacet pět metrů.

Kromě nadstandardních hotelových služeb se můžete těšit na umně opracovaný kámen, antický nábytek a tolik příznačný charakter přímořského italského městečka.

Bez rezervace a peněz do Grotty nelez

Restaurace je otevřená pouze půl roku, konkrétně tedy od počátku května do konce října. Za luxusní jídlo o třech nebo pěti chodech a noci v hotelovém pokoji typu standard tady necháte zhruba deset tisíc korun.

I přes vysokou cenu se tady ale nedostanete bez rezervace, kterou je dobré provést několik měsíců dopředu. Počet stolů uvnitř skály a především těch s výhledem na moře, je totiž omezené množství.

 
 

Místo

40° 59' 49.4124", 17° 13' 0.1956"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Restaurace ve skále nabízí výhledy, za které by vraždil i bůh Neptun