Přejít k hlavnímu obsahu

Do Benátek za vstupné a po rezervaci. Od ledna 2023 realita

Co si budeme povídat, takové specifické město, jako jsou italské Benátky, potřebuje specifické zacházení. A taky trošku regulace, co se počtu turistů týče.

Ne že by chystané vstupné odradilo davy od návštěvy. K regulaci má v budoucnu přispět i nutnost rezervace. Obojí bude platit pro jednodenní hosty. 

Benátky se roky potýkaly s přívalem lidí (na čas jim od toho pomohla snad jen pandemie koronaviru). Třeba letos o Velikonocích na Bílou sobotu je navštívilo neuvěřitelných 120 tisíc lidí a o den později to bylo ještě o desítky tisíc víc. Takové množství lidí si ale pak zákonitě vzájemně ztěžuje a znehodnocuje prohlídku města.

Od léta rezervace, od Nového roku vstupné

Už letos v létě Benátky vyzkoušejí rezervační systém. Rezervace vstupu do Benátek bude zaítm ještě dobrovolná, na oplátku získají registrovaní turisti možnost například „předběhnout“ frontu u památek. Právě dobrovolná rezervace má vedení města prozradit, které dny bývají klidnější a které naopak k návštěvě Benátek svádějí víc, podle čehož se nastaví výše vstupného na konkrétní datum.

Od ledna 2023 se pak začne platit vstupné – to se ovšem chystá jen pro jednodenní návštěvníky, kteří tu neutratí moc peněz, ale zanechají po sobě nepořádek. V klidnější dny to mají být 3 eura, ve vytíženější dny pak 10 eur. Pokud tedy v Benátkách i přenocujete, tenhle poplatek se vás týkat nebude.

Zdroj

 
 

Místo

45° 26' 27.042", 12° 18' 55.854"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Do Benátek za vstupné a po rezervaci. Od ledna 2023 realita