Přejít k hlavnímu obsahu

Emiráty ruší vízovou povinnost pro Čechy!

Od soboty 22. března 2014 mohou občané České republiky cestovat do Spojených arabských emirátů bez nutnosti zařizovat si vízum. Oznámilo to Ministerstvo zahraničních věcí SAE.

Spolu s námi se uvolnění vízové politiky dotkne také Slovenska a dalších jedenácti států. Jde o nejmladší země Evropské unie, tedy státy z naší přístupové vlny (ČR, Slovensko, Polsko, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Estonsko, Malta, Kypr, Slovinsko) a Bulharsko, Rumunsko a Chorvatsko. Za tímto krokem stála především snaha o vstřícný krok vůči velkému počtu turistů ze střední a východní Evropy, kteří v poslední době létají na dovolenou do Emirátů v hojném počtu.

Pěti desítkám tisíc Čechů, Moravanů a Slezanů, kteří podle statistik tuto zemi ročně navštíví, tak odpadá povinnost platit vízový poplatek. Putují především do Dubaje a jejich cesty budou nyní zase o něco málo snazší.

Krok už s povděkem kvitovaly přepravní společnosti, radost pochopitelně udělá i turistům. Ti se v případě, že mají ohledně plánované cesty do SAE nějaké dotazy, mohou obrátit na velvyslanectví země ve Vídni nebo na české velvyslanectví v Abú Dhabí. Kontakty na ně naleznete na stránkách Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

 
 

Místo

0°, 0°
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Jan Švestka

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Emiráty ruší vízovou povinnost pro Čechy!