Přejít k hlavnímu obsahu

Vízum na Srí Lanku zdarma. Ale jen po omezeně krátkou dobu

Každý, kdo cestuje na ostrov Srí Lanka, musí před příjezdem obdržet elektronickou cestovní autorizaci, tzv. ETA (Electronic Travel Authorization). Tu jste mohli získat po vyplnění formuláře a zaplacení 35 dolarů na této stránce. Od prvního května je ale vše jinak. Elektronickou cestovní autorizaci nově získáte zcela zdarma!

Podpora cestovního ruchu

Důvodem pro tuto změnu, která ovšem bude platit pouze po dobu šesti měsíců (tj. do 31. října letošního roku), je podpora turismu na Srí Lance mimo sezónu. Změna se týká turistů z Thajska, Velké Británie, Austrálie, Jižní Koreje, Kanady, Spojených států amerických, Singapuru, Malajsie, Nového Zélandu a konečné také zemí Evropské unie.

Velké buddhistické festivaly

Zamířit na Srí Lanku mimo hlavní turistickou sezónu má hned několik výhod. Ceny ubytování jsou zpravidla nižší, pláže méně zaplněné a navíc zde existuje možnost značného kulturního vyžití. Srí Lanka totiž pořádá spoustu významných buddhistických festivalů, mezi které patří například Vesak a Poson.

Pestrobarevné ulice a oslava Buddhy

Festival Vesak připadá každý rok na 26. a 27. května. Připomínat má zrození Buddhy a jeho odchod do Nibbany. Během těchto dvou dnů jsou jednotlivé ulice hlavního města pestrobarevně vyzdobeny. Neméně zajímavý je i svátek Poson, který opět oslavuje Buddhu. Hlavním centrem dění je v tomto případě město Mihintale.

 
 

Místo

7° 31' 48.3096", 80° 38' 57.678"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vízum na Srí Lanku zdarma. Ale jen po omezeně krátkou dobu