Přejít k hlavnímu obsahu

Exotická dovolená na ostrově Srí Lanka

Přemýšlíte kam na exotickou dovolenou? Pojeďte s CK Blue Style na ostrov Srí Lanka, který nabízí překrásné pláže, jedinečné historické památky, dechberoucí hory a okouzlující čajové plantáže.

Srí Lanka je ostrovní stát nedaleko Indie. Místní hotely nabízejí špičkový servis a spolu s nádhernými plážemi a přírodou jsou ideálním místem pro nezapomenutelnou dovolenou, během které si budete jednoduše připadat jako v pohádce. Kromě již zmíněných exotických pláží s jemným pískem zde najdete i dokonale čisté moře, ve kterém se můžete potápět a šnorchlovat. Za vyzkoušení stojí také celá řada vodních sportů, jako je surfing nebo kitesurfing. Vyhlášenými surfařskými oblastmi jsou Mirissa a Arugam Bay na východním pobřeží. Tak se sem vydejte a projeďte se na vlnách!

Pralesy, divoké řeky, horské svahy i čajové plantáže

Ostrov je ovšem jako stvořený zejména pro milovníky přírody, cyklistiky a pěší turistiky. Zdejší hluboké pralesy, divoké řeky, horské svahy i čajové plantáže jsou prostě okouzlující. Žijí zde různorodá zvířata jako levharti, sloni, hadi, krokodýli, delfíni, velryby, motýli a tak dále. Z přírodních zajímavostí a krás byste měli určitě navštívit Adamův most nebo národní park Eco Park Hurulu, který je známý díky slonům cejlonským, kteří se tu jednou ročně shromažďují. Zahlédnete zde však i pávy, sambary, promyku mungo nebo kur srílanský. Zkrátka je stále na co se dívat!

Exotická dovolená na ostrově Srí Lanka 2
Zdroj:
Shutterstock

Výprava do zapomenutých chrámů

Výlet si lze udělat také na horu Ella Rock nebo Lví horu, kde se nachází zbytky pevnosti a skalní malby. Při výpravě do džungle, jež je pro mnoho návštěvníků lákavým dobrodružstvím, můžete narazit na zapomenuté chrámy. Z dalších míst, která by vám určitě neměla uniknout zmíníme jeskynní chrám Dambulla či Chrám Buddhova zubu v Kandy, který je na Seznamu světového dědictví UNESCO a jak už název napovídá, nachází se zde relikvie Buddhova zubu. 

Exotická dovolená na ostrově Srí Lanka 3
Zdroj:
Shutterstock

To však není jediné místo na Srí Lance, které je s touto světoznámou osobností spojeno! V královském městě Anuradhapura roste strom, pod nímž prý Buddha došel osvícení –⁠ zkusíte zde i vy chvíli rozjímat? Asi není žádným překvapením, že i Anuradhapura je zapsaná na Seznamu světového dědictví UNESCO, což lze brát jako další důvod, proč byste návštěvu tohoto města prostě neměli vynechat.

Rybáři na kůlech: unikátní podívaná jen na Srí Lance

Velice známou podívanou z ostrova jsou rybáři na kůlech. Vysvětlení této prapodivnosti je velmi jednoduché. Srí Lanka má podél svého pobřeží značný výskyt korálových útesů, což místním rybářům komplikuje situaci, protože často nemohou použít své loďky. Proto se většinou v brzkých ranních hodinách vydají k moři a vylezou na speciální kůly se sedátky, které jsou zasazeny přímo do mořského dna. Ryby ulovené v průběhu dne dávají do látkových pytlů nebo do sítí. Nikde jinde na světě tuto zajímavou podívanou neuvidíte, proto si ji na Srí Lance určitě nenechte utéct, zejména fotografové!

Exotická dovolená na ostrově Srí Lanka 4
Zdroj:
Shutterstock

Okuste autentickou chuť ostrova Srí Lanka

Dalším skvělým zážitkem je restaurace Nuga Gama v Colombu, kde okusíte autentickou chuť ostrova Srí Lanka. Restaurace vypadá jako malá vesnice ve městě pod 200 let starým stromem. Jedná se zkrátka o kouzelné místo, a pokud sem nepůjdete na jídlo, určitě se sem zajděte posadit alespoň k šálku lahodného tradičního cejlonského čaje a na chvíli zapomeňte na čas i svět kolem – nebudete litovat!

Exotická dovolená na ostrově Srí Lanka 5
Zdroj:
Shutterstock

Pojeďte s CK Blue Style na ostrov Srí Lanka a zažijte nezapomenutelnou exotickou dovolenou plnou zajímavých míst a krásných zážitků. Ať už jste milovníci moře, přírody či dobrého jídla, určitě zde budete spokojeni.

 
 

Místo

7° 52' 22.9944", 80° 46' 18.4692"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Exotická dovolená na ostrově Srí Lanka