Přejít k hlavnímu obsahu

Hezčí než New York nebo Paříž. Praha se stala nejkrásnějším městem planety

Rok co rok to v centru Prahy bývá na chlup stejné. Davy turistů z celého světa se tísní na Karlově mostě, Hradčanech nebo v okolí Starého Města. Důvodů k tomu mají hned několik.

Místní i turisté tady totiž obdivují starobylost, jedinečný historický nádech a malebnou krásu stověžaté Prahy, která do svých útrob láká miliony návštěvníků prakticky z celého světa.

Krásy Prahy si ovšem stále častěji všímají i tuzemská a zahraniční média. Po tom, co renomovaný anglický magazín Time Out zařadil Prahu do první desítky nejúžasnějších měst světa, si letos metropole České republiky odnesla rovnou zlatou placku!

Praha jako sedmé nejlepší město

Letos zmíněný magazín už po čtvrté v řadě zveřejnil žebříček „nejlepších měst“, kam se dostalo několik desítek evropských i světových metropolí. Hlavní žebříček vydal Time Out 8. září letošního roku. První příčku v něm obsadilo San Francisco, druhou Amsterdam a třetí Manchester. Praha získala krásné sedmé místo.

Nejkrásnější město planety

Kromě toho, že je ale česká metropole sedmým nejlepším městem světa, se stala taky vůbec tím nejkrásnějším městem planety! A aby toho nebylo málo, hodnotitelé jí přiřkli i druhé místo za relaxaci! Taková káva s výhledem na Pražský hrad nebo návštěva některé z TOP cukráren vám pobyt v Praze nepochybně zpříjemní.

Pohled na Katedrálu svatého Víta, Václava a Vojtěcha a Panny Marie
Praha byla magazínem Time Out zvolena nejkrásnějším městem planety.
Zdroj:
bigstockphoto

V anketě hlasovalo 27 tisíc respondentů, kteří v případě Prahy vyzdvihli její malebný vzhled tvořený historickými uličkami, v nichž se setkává gotika s renesancí, barokem i secesí, a nadčasovou krásu, která na vás dýchá prakticky na každém kroku.

Time Out propaguje Karlův most i Letenské sady

A co o Praze napsal sám magazín Time Out, který je vydávaný už od 60. let? „Ať už se touláte přes Karlův most, nebo koukáte na Staroměstský orloj, den v Praze je vždy spojen s úchvatnou architekturou. Nejsou to ale jen budovy, za úchvatnými výhledy zamiřte do Letenských sadů a za něčím poklidnějším na nábřeží Vltavy,“ vypichuje magazín další z pražských předností.

Praha tak za sebou letos nechala řadu zvučných destinací, mezi které patří třeba Řím, Londýn, New York, Sydney nebo Singapur. Druhé místo pak obsadilo americké Chicago následované Paříží.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

50° 4' 33.3937", 14° 25' 39.7725"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Hezčí než New York nebo Paříž. Praha se stala nejkrásnějším městem planety