Přejít k hlavnímu obsahu

Itálie prodává domky za euro. Jejich nákup ale není tak úplně bez podmínek

Italská obec Biccari navázala na úspěch svých předchůdců a najela na „vlnu“ prodeje nemovitostí za pouhé jedno euro. Budoucí majitel domku ale musí splnit jednu zásadní podmínku.

Prodej domků za euro - v Itálii žádná novinka

To, že se nemovitosti v Itálii prodávají za euro, není žádnou novinkou. Nedávno s tímhle konceptem přišla malebná jihoitalská obec Cinquefrondi v Kalábrii, která navázala na úspěšné eurové prodeje svých kolegyň. Důvodem byla snaha o obnovu obce a zaplnění jejích ulic novými obyvateli.

Jedno euro a nákladná renovace k tomu

A jinak tomu není ani u zmíněné obce Biccari. Zájemci o bydlení v Apulii si mohou vysněný domek pořídit za pouhé jedno euro. Bohužel tyhle nemovitosti často vyžadují nemalou renovaci, která bude jejich majitele stát spoustu finančních prostředků. A právě renovace je onou zmíněnou podmínkou, kterou musí noví majitelé v určitém časovém období splnit.

Je libo zrenovovaný domek rovnou k nastěhování?

Kromě nich ale obec nabízí k prodeji i čerstvě opravené a zrenovované nemovitosti, které jsou prakticky ihned vhodné k nastěhování. Jejich cena je sice o něco vyšší, než v případě výše zmíněných eurových domků, i tak se ale ceny těchto nemovitostí pohybují mezi 10 a 13 tisíci eury (asi 260 až 338 tisíc korun).

Co za prodejem domů stojí?

Motivace k prodeji domů je v Biccari stejná jako kdekoli jinde – ubývající populace. V obci žije asi 2 000 obyvatel a místního starostu prý tíží vidět opuštěné a chátrající domky i zpustlé a prázdné ulice. Proto přišel s netradičním konceptem prodeje, který se osvědčil u řady jiných italských městeček.

Proč uvažovat o životě v Biccari?

A proč byste měli o životě v Biccari vážně uvažovat? Třeba proto, že vás tady hned na první pohled zaujme jedinečný genius loci místa, stejně jako kopcovitá krajina, která je vzdálená asi jen hodinu jízdy od Jadranu. Apulie navíc sousedí s Kampánií a oblastí Molise, takže je skvělým odrazovým můstkem pro rozjezd pomalého cestovního ruchu.

Přesvědčila vás tahle nabídka? Než obec spustí oficiální internetové stránky, kde si budete moci vybrat, který dům je pro vás ten pravý, můžete do té doby kontaktovat přímo starostu Gianfilippa Mignognu :)

 
 

Místo

41° 23' 51.9721", 15° 11' 45.0997"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Itálie prodává domky za euro. Jejich nákup ale není tak úplně bez podmínek