Přejít k hlavnímu obsahu

Kam na lyže v okolí Prahy: začátečníci mají několik možností, zdatnější musí aspoň 100 kilometrů dojet

Abyste se trošku sklouzli na lyžích, nemusíte jezdit až do Krkonoš nebo na Šumavu. Pokud bydlíte v Praze, sjezdovky pro nenáročné lyžaře jsou nadosah.

Lyžování se u nás těší velké oblibě, ač jde o čím dál dražší sport a kratochvíli. Čas strávený na sjezdovkách ale nikdy není promrhaný a vždycky si při něm zrelaxujete mysl. Kam se tedy vypravit z Prahy na den nebo jeho polovinu?

#1 Skiareál Chotouň

Dva vleky pro dospělé a zdatné lyžaře, jeden pro děti, mírné sjezdovky vhodné hlavně pro začátečníky. To na vás čeká v lyžařském areálu Chotouň, který najdete 20 kilometrů od hlavního města (nedaleko Jílového u Prahy). Svítí se tu, takže si sem můžete zajet i po práci na večerní lyžování. Jezdívá se tu 12 hodin denně – od 9.00 do 21. hod. Najdete tu i stánek s občerstvením. Je to tady na pohodu!

#2 Ski Relax Monínec

Asi 60 kilometrů od Prahy najdete taky Monínec, v poslední době oblíbený skiareál, přímo v oblasti zvané Česká Sibiř. Najdete tu dvě červeno-modré sjezdovky v celkové délce 1 800 metrů, tři vleky a lanovku, a možnost vyzkoušet snowtubing, užijete si tu i večerní lyžování a občerstvit se můžete ve zdejší restauraci. Když se vám nebude chtít domů, dá se na Monínci i krásně přespat.

umělé zasněžování
Spousta areálů má možnost uměle zasněžovat, tak toho využijme!
Zdroj:
Bigstockphoto

#3 Ski areál Mnichovice – Šibeniční vrch

Svézt se můžete i na 4 sjezdovkách v Mnichovicích, kde vás vytáhnou 3 vleky a ti menší (pravděpodobně) si zadovádí ve fun parku. Sjezdovky jsou tu krátké, ale pro děti a začátečníky bohatě stačí. Oceníte taky rodinnou atmosféru a klid, možnost zasněžování a večerního lyžování, služby půjčovny lyží a lyžařské školy. Skiareál se nachází nedaleko Hrusic, tedy asi 30 kilometrů od centra Prahy.

#4 Lyžařský areál Konopiště

Podobného ražení je i areál v Konopišti, 50 kilometrů z centra Prahy. Zejména pokud chcete sebe nebo své děti naučit lyžovat, bude se vám zdejší terén zamlouvat. Hlavní sjezdovka měří 300 metrů, vytáhne vás na ni vlek a na děti čeká 50 metrů dlouhý vlek Žofie. O víkendech se tu lyžuje od 9.00 do 19.00 hod., ve všední dny od 13.00 do 19.00 hod., takže sem klidně můžete zajet i po práci a po škole.

#5 Lyžařské areály s hodinovým dojezdem

Pokud chcete obětovat zhruba hodinu cesty, můžete se vydat například na Ještěd, Telnici, Bouřňák, Javorník nebo do Písku. Obvykle jde o trasu dlouhou 100 kilometrů z Prahy, kterou budou muset absolvovat zdatnější lyžaři, aby své touhy opravdu uspokojili.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

 
 

Místo

50° 4' 31.9404", 14° 26' 16.08"
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam na lyže v okolí Prahy: začátečníci mají několik možností, zdatnější musí aspoň 100 kilometrů dojet