Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle jsou nejlepší restaurace Evropy. Svého zástupce tady má i Česko

Že láska prochází žaludkem je starý známý fakt. Pokud si chcete ale opravdu pochutnat, budete se muset plácnout přes kapsu. Přinášíme vám přehled nejlepších restaurací Evropy, kde menu pro dva vyjde jako týden na horách. Jednotlivé restaurace ocenili sami hosté v rámci úspěšné ankety Travellers' Choice 2019.

Epicure – Francie

Epicure ve Francii
Epicure – to je místo, kde se snoubí tradiční francouzská kuchyně s moderním pojetím. Jedinečné kouzlo podtrhují i stylové interiéry.
Zdroj:
www.oetkercollection.com

Hosté, kteří do pařížské restaurace Epicure zamířili, se svorně shodují na tom, že zdejší gastronomický zážitek jen tak něco nepřekoná. Jednotlivé pokrmy, inspirované tradiční i moderní francouzskou kuchyní, totiž připravuje michelinský kuchař Eric Frechon. Když k výtečnému jídlu přidáte i honosné prostředí a jedinečnou atmosféru, jen stěží budete hledat lepší restauraci.

Ristorante Villa Crespi – Itálie

Ristorante Villa Crespi v Itálii
Restaurace se může pochlubit perfektně vymazlenou nabídkou mořských plodů i ultramoderní italskou a středomořskou kuchyní.
Zdroj:
tripadvisor.cz

Italové to zkrátka umí! Když chcete zažít opravdové „gastroporno“, máte dvě možnosti – sednou do letadla a vydat se směr Paříž nebo zamířit do prosluněné Itálie. Tady, konkrétně tedy v městečku Orta San Giulio na stejnojmenném jezeře, na vás čeká restaurace Ristorante Villa Crespi, kde servírují italskou a středomořskou kuchyni i výtečné mořské plody.

The Jane – Belgie

The Jane v Belgii
Belgická restaurace The Jane se může pochlubit dvěma michelinskými hvězdami.
Zdroj:
thejaneantwerp.com

Zůstanete u Francie nebo ochutnáte belgickou kuchyni? Rozhodnout se můžete až na místě. Belgická restaurace The Jane, která se v současnosti může pyšnit dvěma michelinskými hvězdami, servíruje nápadité pokrmy s těch nejčerstvějších surovin.

Le Brouillarta – Francie

Le Brouillarta ve Francii
Restaurace Le Brouillarta láká na typické francouzské pokrmy a lahůdky.
Zdroj:
restaurant-lebrouillarta.com

Další francouzský skvost najdete v departmentu Saint-Jean-de-Luz. V téhle restauraci se specializují výlučně na francouzské pokrmy a lahůdky, čemuž ale odpovídají taky ceny. Za večeři tady dáte minimálně šest stovek. Počítejte ale i s částkou, která hravě překročí minimální mzdu v Česku.

El Celler de Can Roca  - Španělsko

El Celler de Can Roca  ve Španělsku
Jídlo servírované v restauraci El Celler de Can Roca vypráví jedinečný příběh, který budete chtít zažívat zas a znova.
Zdroj:
cellercanroca.com

Že už nevěříte na pohádky? Ve španělské restauraci El Celler de Can Roca  zase začnete. Tady ale nevypráví pohádkové příběhy babička v šátku, nýbrž luxusní jídlo servírované s naprostou precizností a umem, který je pro Španělsko typický. Molekulární kuchyně se tady snoubí s tradičními prvky a výsledek je jednoduše geniální. Cenový rozsah se pohybuje od 500 – 2 000 za jídlo.

Adam's – Spojené království

Adam's ve Spojeném království
Tahle restaurace rozhodně nepatří mezi nejlevnější, je ale tou nejlepší, kterou můžete ve Spojeném království navštívit.
Zdroj:
adamsrestaurant.co.uk

V samotném centru Birminghamu najdete skvost s jednoduchým názvem – Adam´s. Tahle restaurace vás dostane hned u vstupu jedinečnou atmosférou, která se snoubí s úžasnými vůněmi a nabídkou pokrmů i pro ty nejnáročnější gurmety. V tomhle případě je ale potřeba počítat s maličko vyššími cenami. Jeden člověk tu za jednodušší pokrm nechá přibližně tisícovku, menu o více chodech vás vyjde třeba na tři tisíce.

Martin Berasategui – Španělsko

Martin Berasategui ve Španělsku
Tři až sedm tisíc – to je částka, kterou tady nechá jeden člověk za degustační menu.
Zdroj:
martinberasategui.com

A zpátky do Španělska! Španělé mají na dobré jídlo „čuch“. Důkazem je restaurace Martin Berasategui – dokonale sladěná symfonie chutí, vůní a pokrmů, o kterých si u nás můžete nechat jenom zdát. I tady, ale více než kde jinde platí staré známé pořekadlo: „Bez peněz do hospody nelez.“ Za jednu návštěvu tady necháte zhruba tři až sedm tisíc. Kdybyste přece jen nevěděli, co s penězi, doplníme, že vyhlášená restaurace a jeden z vítězů Travellers' Choice 2019 se nachází v baskickém Lasarte.

Disfrutar – Španělsko

Disfrutar ve Španělsku
Degustační sousta, která mají vkus! I tak lze jednoduše charakterizovat zážitek, který na vás čeká v restauraci Disfrutar.
Zdroj:
disfrutarbarcelona.com

Asi nikoho nepřekvapí, že také další, kdo dosáhl na stupínek vítězů, má španělskou krev. Restaurace Disfrutar, kterou najdete v samotném srdci Barcleony, vás dostane netradičním servírováním. To nemá ve Španělsku, potažmo Evropě obdoby. Tady si s jídlem opravdu hrají. Jednotlivé porce jsou ale vskutku degustačními sousty. Na „svíčkovou s pěti“ tady proto nenarazíte. Cena za menu začíná na čtyřech tisících korunách.

Restaurant 360 – Chorvatsko

Restaurant 360 v Dubrovníku
Dostali jste během návštěvy historického centra Dubrovníku hlad, není nic jednoduššího, než zamířit do Restaurant 360, kde si vyberete z aktuální nabídky i rozmanitých degustačních menu.
Zdroj:
360dubrovnik.com

Pokud patříte mezi milovníky seriálu Hra o trůny, určitě jste si nenechali ujít možnost navštívit historický Dubrovník, kde se natáčela spousta známých scén. Přepadl vás během toulek dubrovnickými uličkami hlad? Zamiřte do podniku s názvem Restaurant 360, který je dalším čestným vítězem ankety známého cestovatelského portálu. Bez rezervace se tady ale nedostanete a počítejte s tím, že večer vás tady vyjde zhruba na dva a půl tisíce za osobu (v případě návštěvy s drahou polovičkou si nachystejte několik Masaryků).

Da Vittorio – Itálie

Restaurace Da Vittorio v Itálii
Vyhlášenou restauraci Da Vittorio najdete v malebné vesničce Brusaporto.
Zdroj:
https://www.davittorio.com/

V Itálii není o oceněné restaurace nouze. Další z nich - Da Vittorio najdete v maličké vesničce Brusaporto, spadající pod Bergamo. Ochutnat můžete nejen tradiční italskou kuchyni, ale také středomořské speciality a čerstvé mořské plody. Samozřejmostí je netradiční servírování jednotlivých pokrmů, stejně jako bohatá nabídka místních i zahraničních vín.

Ciel Bleu Restaurant – Nizozemsko

Ciel Bleu Restaurant v Nizozemí
Chcete ochutnat pravý kaviár a poznat jeho cestu od zrození, až po servírování na talíř? Pak je Ciel Bleu Restaurant jasnou volbou.
Zdroj:
https://www.cielbleu.nl/

Nizozemí – to nejsou jenom coffee shopy, uličky červených lamp a vyhlášené kabarety. Pokud vás láká luxusní jídlo a suroviny, pak zamiřte do nejvyššího patra japonského hotelu Okura Business Hotel, ze kterého je mimochodem úžasný výhled na celý Amsterodam. Právě tady totiž sídlí další vítěz volby cestovatelů – restaurace Ciel Bleu, kde zjistíte, jaká je cesta kaviáru i jak vypadá menu restaurace s dvěma michelinskými hvězdami.

Bellevue – Česká republika

Restaurace Bellevue v Česku
I Česko má v žebříčku TOP restaurací svého zástupce. Je jím restaurace Bellevue, kterou najdete na Smetanově nábřeží.
Zdroj:
https://www.bellevuerestaurant.cz/cz/

Tak jsme se dočkali! Jedním z vítězů volby cestovatelů Travellers' Choice 2019 je i pražský podnik Bellevue. Ten kombinuje ty nejlepší suroviny a nevšední ingredience v rytmu současných světových kulinářských trendů. Ale jídlo je jedním, nikoli jediným důvodem, proč do Bellevue zavítat. Z prosklené restaurace se vám naskytne úžasný výhled na nejpůsobivější pražské památky v kombinaci s interiérem doplněným o díla výtvarníka Ronyho Plesla. Restauraci najdete na Smetanově nábřeží a ceny degustačního menu tady začínají na 2 000 Kč.

The ARTIST – Rumunsko

Restaurace The ARTIST v Rumunsku
Luxusní restaurace najdete i v Rumunsku. Jednou z nich je vyhlášená The ARTIST, která leží v samotné srdci Bukureště.
Zdroj:
https://theartist.ro/

Že ty nejlepší světové restaurace najdete jen ve Španělsku, Francii a Itálii? Chyba lávky! Jedna z nich – konkrétně tedy podnik The ARTIST leží v samém srdci Bukureště. Co o restauraci říkají sami hosté? Svorně se shodují na tom, že v podniku zapojíte všechny smysly a jídlo nebo obyčejným pokrmem, nýbrž uměním. Na rozdíl od výše jmenovaných restaurací je The ARTIST cenově dostupná. Najíte se tady už od čtyř stovek.

Kokkeriet – Dánsko

Restaurace Kokkeriet v Dánsku
Dánská restaurace Kokkeriet láká na skandinávskou i evropskou kuchyni.
Zdroj:
https://kokkeriet.dk/

Při vyslovení názvu téhle restaurace se vám pravděpodobně třikrát zamotá a jednou zlomí jazyk. Věřte, že naučit se správně vyslovit název podniku a udělat tady rezervaci alespoň na jeden večer stojí za to. Na jednom místě totiž můžete ochutnat jak dánskou, tak skandinávskou i evropskou kuchyni. Jednotlivé pokrmy zalahodí nejen vašim chuťovým pohárkům, ale především oku. Ceny degustačních menu se tady ale nedostanou pod 2 500 Kč.

Restaurant 5 – Německo

Restaurant 5 v Německu
Ani Německo se nenechalo zahanbit. V anketě Travellers' Choice 2019 se umístila restaurace Restaurant 5.
Zdroj:
https://www.5.fo/

A svého zástupce v anketě Travellers' Choice 2019 má i náš německý soused. Restaurant 5 najdete v německém Stuttgartu a pochutnat si tady můžete na nespočtu degustačních soust, která vás překvapí nejen svým jedinečným vzezřením, ale především chutí. A o chuť tady jde především. Vyzkoušíte, jak chutná nebesky sladké sousto i pokrm, který vám svou kyselostí zkřiví úsměv. Přesto se neubráníte touze ho ochutnat zas a znova.

 
 

Místo

48° 52' 18.4476", 2° 18' 52.7364"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Tohle jsou nejlepší restaurace Evropy. Svého zástupce tady má i Česko