Přejít k hlavnímu obsahu

Kam vyrazit na Valentýna? Tipy na romantické výlety

Nevíte si každoročně rady, co podniknout na Valentýna? Inspirujte se našimi tipy, kam vyrazit na romantický výlet. 

Letošní svátek zamilovaných připadá na pondělí. Ideální možnost vzít si den volna a svoji drahou polovičku překvapit výletem za romantikou! A pokud vyrazíte rovnou na prodloužený víkend, bude možnost se trochu odvázat. Nechte se inspirovat tím nejlepším, co střední Evropa nabízí

Český Krumlov 

Český Krumlov bývá právem označován za jedno z nejromantičtějších míst u nás. Hlavně v zimě má historické centrum své kouzlo. Najdete tady množství malebných barokních uliček, ale i restaurací, muzeí a galerií. Například Egon Schiele Art Centrum vystavuje díla Gustava Klimta, Salvadora Dalího a Pabla Picassa

Český Krumlov
Český Krumlov patří k těm nejromantičtějším místům u nás.
Zdroj:
Bigstockphoto

Nenechte si ujít ani vyhlídku z místního zámku, odkud budete mít město jako na dlani. Areál tvoří celkem 40 budov a 5 zámeckých zahrad, takže se parádně projdete. 

Praha 

Nebyli jste letos ještě v Praze? Ideální příležitost to napravit. Turistů je v naší metropoli momentálně poskrovnu, což se projevuje nejen na nižších cenách ubytování, ale především na možnosti užít si památky v poklidu. 

Možností, co dělat na Valentýna v Praze, je nespočet. Svátek zamilovaných je skvělou možností, jak se po dlouhé době podívat třeba do Národního divadla nebo Státní opery. Po vzoru českých velikánů si pak zajděte na víno do kavárny Slavia a den zakončete romantickou vycházkou centrem. 

Budapešť 

Rádi byste vyrazili do zahraničí, ale zároveň si po Vánocích nechcete vyhazovat z kopýtka a neradi se prodíráte davy turistů? Vyzkoušejte Budapešť, které se přezdívá Paříž východu. Letenky z Prahy seženete za hubičku, ale můžete vyrazit i vlakem.

Budapešť v zimě
V Budapešti bude váš Valentýn nezapomenutelný.
Zdroj:
Bigstockphoto

Pro vykouzlení správné atmosféry navštivte New York Café, romantickou kavárnu umístěnou ve 120 let staré budově. Den strávený prohlídkou města můžete zakončit koupelí v termálních pramenech, kde zregenerujete tělo i duši. 

Café New York Budapešť
Téhle kavárně se bez okolků říká "nejhezčí na světě".
Zdroj:
Bigstockphoto

Vyhlídka Máj 

Jedno z nejoblíbenějších míst na romantické výlety najdete ve středních Čechách. Vyhlídka na kaňon řeky Vltavy ve tvaru podkovy má kouzlo ve všech ročních obdobích. Vyrazit se dá autem nebo autobusem do Teletína, odkud pokračujete po turistické stezce asi 1,5 kilometru. Pozor, na skalnaté stezce nenajdete zábradlí, takže je potřeba dbát zvýšené opatrnosti a vzít si pořádnou zimní obuv

Vysoké Tatry 

Pokud patříte mezi aktivnější páry, dovolenou ve Vysokých Tatrách nic nezkazíte. Pobyt u slovenských sousedů vás navíc vyjde mnohem levněji než v Alpách. Kromě skvělé lyžovačky můžete provětrat i běžky nebo vyrazit na trek k Téryho chatě, jež funguje celoročně (nutností je ovšem pořádné vybavení). Za odpočinkem se vydejte do nedalekého Aqualandu Tatralandia, který má k dispozici 14 termálních bazénů. 

Na Valentýna překvapte partnera romantickou večeří pod hvězdami, kterou nabízí Restaurant Skalnaté pleso. Dostanete se sem noční lanovkou z Tatranské Lomnice. Po večeři následuje návštěva observatoře a vyhlídkové věže. Dokonalost!

Vysoké Tatry v zimě
Aktivnější páry si můžou užít Valentýna v horách u sousedů!
Zdroj:
Bigstockphoto

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

 
 

Místo

50° 4' 31.9404", 14° 26' 16.08"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Veronika Marčíková

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam vyrazit na Valentýna? Tipy na romantické výlety