Přejít k hlavnímu obsahu

Maledivy: relax v ráji na zemi, ale také zážitky

Přes tisíc ostrovů a ostrůvků, které dohromady tvoří Maledivy, je rájem na zemi. Maledivské ostrovy jsou jasnou volbou, pokud se toužíte na své dovolené kochat dokonalými výhledy, užívat si relax na pláži a mezi opalováním a výtečným jídlem se osvěžit v tyrkysových vodách u pobřeží. To vše v dechberoucích kulisách palem vrhajících stín na bělostný písek, který omývá průzračně čistý Indický oceán.

Ptáte se, co dalšího vám Maledivy mohou mimo perfektních pláží nabídnout? Napovíme vám - není toho málo, zejména milovníci vodních aktivit a sportů si rozhodně přijdou na své.

Šnorchlování kdykoliv a kdekoliv

Téměř kdekoliv, kde se rozhodnete nasadit šnorchl a brýle, můžete pozorovat zajímavý podmořský život. Pokud máte své vlastní vybavení, nezapomeňte si ho přibalit s sebou, pokud ne, nezoufejte - v hotelu vám ho rádi zapůjčí, většinou za cenu okolo 10 dolarů na den. Ne u všech resortů je ale šnorchlování stejně skvělé, o tipy na hotely s těmi nejlepšími podmínkami se rádi podělí specialisté na Maledivy z cestovní kanceláře GO2. Může se také stát, že vás svět pod vodou nadchne natolik, že byste ho rádi pozorovali i ve větší vzdálenosti od resortu. V takovém případě budou celodenní plavby za těmi nejlepšími lokalitami pro šnorchlování skvělou volbou, jak strávit část vaší dovolené.

Potápění patří k nejoblíbenějším aktivitám na Maledivách.
Zdroj: maledivy-sri-lanka.cz

Vyzkoušejte, jak se žije pod vodou

Chcete-li do podmořského života proniknout hlouběji, než dovolí šnorchl a brýle, Maledivy nabízí skvělé podmínky pro potápění. Výlety za potápěním nabízí téměř každý resort na ostrovech, my máme skvělé zkušenosti například s Embudu Village a Vilamendhoo Island resortem.

Navíc, pokud budete mít opravdu štěstí, je možné, že narazíte na největšího žijícího zástupce žraloků - žraloka velrybího. Jeho spatření je nejisté, ale v zimních měsících máte šanci u jižních atolů, v létě spíše u těch severních a severovýchodních. Takové setkání je zážitkem na celý život a rozhodně udělá vaši dovolenou nezapomenutelnou.

Dost bylo oceánu, je čas na golf

Milovníci golfu se ho nemusí vzdát ani na dovolené. Stačí zvolit jeden z těchto resortů - Kuredu Island Resort, nebo luxusní Shangri-La's Villingili Resort & Spa. Oba nabízí svým hostům klasické golfové hřiště, a tak si můžete pobyt u moře zpestřit na greenu.

Pokud hledáte spíše jen různé možnosti, jak v hotelovém komplexu strávit odpoledne, doporučujeme vám Sun Island Resort. Užijete si zábavu při minigolfu, ale můžete využít i další možnosti, například tenisové nebo volejbalové kurty nebo fitness centrum.

Pohlédněte za hranice resortu, poznejte místní život

V maledivských resortech vám rádi pomohou poznat i život místních. Za domorodým obyvatelstvem se vydáte na výlet lodí téměř odkudkoliv, výjimkou jsou pouze hotely na opravdu odlehlých místech, odkud jsou lokální ostrovy nedosažitelné.

Na cestě za domorodci poznáte běžný maledivský život a místní kulturu. Je to také příležitost k nákupu drobných suvenýrů - jako vzpomínku na Maledivy si můžete vybrat z různých tradičních výrobků.

Setkejte se s rejnoky

Spatřit rejnoky můžete na Maledivách poměrně běžně, vysoká je také pravděpodobnost, že při výletech lodí zahlédnete delfíny.

Kdybyste se chtěli s rejnoky potkat opravdu zblízka, vyberte si pro svou dovolenou resort, kde je přímo u pláže v podvečer krmí a rejnoci si tu berou potravu z rukou. Z těch, které jsme osobně navštívili, pro vás vybíráme jako tipy Sun Island Resort, Kihaa Maldives a Kurumba Maldives.

Na Maledivách najdeme spoustu nádherných míst.
Zdroj: maledivy-sri-lanka.cz

Co dalšího dělat na Maledivách se dozvíte na stránkách cestovní kanceláře GO2. Specialisté na tuto oblast, kteří mají s maledivskými ostrovy i resorty osobní zkušenost, vám rádi poradí a podělí se o aktuální tipy, zkontaktujte je na webu CK GO2.

 
 

Místo

5° 32' 54.6252", 73° 27' 54.6012"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Maledivy: relax v ráji na zemi, ale také zážitky