Přejít k hlavnímu obsahu

Na co při balení nezapomenout?

I když se léto pomalu chýlí ke konci, stále nás láká cestování. Pokud sebou ale nechcete táhnout lodní kufr, pojďme se podívat na pomocníky, kteří dokáží splnit hned několik funkcí a vy tak ušetříte místo.

Kondicionér šestkrát jinak

Slunce, mořský vzduch, koupání, to všechno vlasům škodí. A pokud je nechcete mít jako slámu, je třeba při balení nezapomenout pár věcí. Jednou z nich je kondicionér. A k čemu všemu se dá použít? Samozřejmé k ochraně vlasů po umytí, ale také může velmi efektivně sloužit jako aviváž, pokud po přeprání chcete mít své oblečení měkké a voňavé. Díky své jemné a olejovité konzistenci může účinně nahradit odličovací mléko nebo pěnu na holení. Kondicionér chloupky k holení krásně zjemní. Rozčilují vás vrzající panty? Nalijte na ně trochu kondicionéru a otravného vrzání se zbavíte. A jako poslední tečka nakonec - kondicionér může sloužit také k vyleštění bot.

Kulmofén nejen na vlasy

Dalším velmi užitečným pomocníkem, který zabere málo místa, ale má několik funkcí, je kulmofén. Kulmofény jsou oblíbené už několik desetiletí, ale proč by měly být zrovna to pravé na dovolenou? Jednak proto, že zabere méně místa než fén, ale při tom dokáže udělat stejnou službu – a možná i lepší, protože na dovolené nemáte svůj obvyklý komfort, a přesto s pomocí kulmofénu můžete vypadat, jako byste právě vyšla z místního salonu krásy. A krom toho – když sundáte nástavec, máte malý improvizovaný fén. S nástavcem – zvláště plochým, máte improvizovanou žehličku, která pomačkané šaty „narovná“ horkým vzduchem.

První pomoc na všechno – jedlá soda

Nečekaným pomocníkem, který byste si asi běžně nesbalili, je jedlá soda. Ano, pytlíček jedlé sody místo nezabere, ale rozhodně se vyplatí vědět, k čemu všemu můžete jedlou sodu použít. V první řadě štípance. Kašička z vody a jedlé sody je mnohem účinnější než přípravky z lékárny. Otok po štípnutí rychle splaskne a nesvědí. Dá se použít jako deodorant, k namáčení prádla, aby se zbavilo skvrn, nebo jako odstraňovač zápachu zapařených nohou nebo nevábně vonících bot. S trochou opatrnosti můžete jedlou sodu použít i jako zubní pastu – ale pozor, netlačit, abyste si nepoškodili zubní sklovinu.

Pokud si sbalíte chytře, může se vaše toaletní taška zmenšit minimálně o polovinu, a vy tím získáte možnost sbalit si menší zavazadlo. A nebo naopak více oblečení.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Na co při balení nezapomenout?