Přejít k hlavnímu obsahu

Není všechno zlato, co se třpytí. Pozor na nekalé praktiky s letenkami

Levnou letenku na prodloužený víkend nebo vysněnou dovolenou do exotické destinace? Tu by chtěl každý, už jen proto, aby si toho mohl později během volných dní víc dopřát. Jenže takové šetření se může taky nevyplatit.

Když chceme odletět na vlastní pěst a sami jdeme na internet shánět letenku, musíme si dávat sakra pozor. Dost často totiž narazíme na portály, které se tváří důvěryhodně a odkazují na stejně působící zahraniční cestovky. Jenže místo letenky jako takové pak získáte jen problémy.

Cenové rozdíly berte jen do 50 euro

Ceny letenek se prý mohou lišit zhruba o 50 euro. Takové výkyvy jsou v normálu. Jakmile ale najdete letenku mnohem levnější oproti těm ostatním za srovnatelných parametrů, zbystřete. I když vás portál, na kterém takovou lákavou nabídku vidíte, odkáže na stránky v českém jazyce, nemusí to nutně znamenat, že je všechno v pořádku.

A co se může stát? Velmi často jde o to, že přestup, který má podle všeho trvat třeba 2 hodiny, je nakonec i pětkrát delší a ještě v jiném městě, než s kterým jste podle domluvy počítali. Stalo se dokonce i to, že na letence měl pasažér (ne svou vinou) místo jména přezdívku ze sociální sítě. A taková letenka samozřejmě neplatí.

S cenou letenek není radno si zahrávat. Pokud se liší o 50 euro, je to ještě v pořádku. Pak už ne.

Může se tedy stát, že neodletíte. Nebo odletíte, ale musíte si zkrátka koupit letenku, která je, jak se říká, košer.

Jak se tomu bránit? Způsob skoro neexistuje

Jistě, když se vám něco takového stane a znepříjemní vám to dovolenou nebo výlet, můžete zkoušet psát e-maily a volat, na zprávy vám ale nikdo odpovídat nebude a váš hovor bude přesměrován třeba do call centra v Asii. A tam budete jen těžko řešit něco s někým, kdo o tom nemá ani potuchy a z něhož si nic nevezmete. K soudu byste museli do země, kde je podvodná cestovní kancelář registrovaná. Věříme, že to nechcete a nestojí to za to.

 
 

Místo

0°, 0°
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Není všechno zlato, co se třpytí. Pozor na nekalé praktiky s letenkami