Přejít k hlavnímu obsahu

Pokročilé léto svádí k cestování obytným vozem. Proč si Češi obytňáky oblíbili?

Zatímco během prázdnin se snažíme vymyslet pár krásných výletů po Česku a nějakou tu dovolenou v horách, kde už a ještě není sníh, se zářím přijde ideální čas na toulání se obytným autem.

Jakmile odezní ta největší letní horka, nastane ta nejlepší doba pro cestování na vlastní pěst tam, kde bude třeba až do konce října příjemně – například do Itálie, Chorvatska, Albánie nebo Španělska a Portugalska. Pokud toho chcete během svého volna stihnout co nejvíc a nemuset se řídit tím, kde je zrovna volné ubytování a jestli je cenově přijatelné, pak vám určitě přijde na mysl obytný vůz. V období od září vás u něj potěší i nižší půjčovné.

Dovolená snů bez investice

Ne každý samozřejmě hned může (a chce) běžet k nejbližšímu prodejci obytňáků, aby si vybral svůj nový domov na kolečkách. Od toho je tu možnost pronájmu obytného vozu, s níž se pojí celkem nula starostí – jednoduše si ho zarezervujete, půjčíte, užijete si dovolenou a auto vrátíte. O všechno ostatní se postará půjčovna.

půjčení obytného vozu PR
Moderní obytná auta vás překvapí pohodlím při řízení i během odpočinku.
Zdroj:
Shutterstock

Zapomeňte na nepohodlné vozy

Samozřejmě, najdou se „v oběhu“ ještě modely, které už mají to nejlepší za sebou. Lepší půjčovna obytných vozů vám dopřeje moderní kousek skýtající dokonalé pohodlí jak při cestách, tak při samotném odpočinku. 

Řidiče určitě potěší silný naftový motor, automatická převodovka, tempomat, start/stop systém, automatické zapínání světlometů nebo stěrače s dešťovými senzory, všechny ostatní pak klimatizace, moskytiéry, velkolepá markýza pro venkovní sezení nebo rádio, k němuž připojíte prakticky cokoli, na co jste z posledních let zvyklí. 

Obytným autem se psem? Klidně!

Příležitostí, kdy budete moct se svým mazlíkem strávit dovolenou, zase tolik není. Byla by škoda nechávat vděčného parťáka v psím hotelu nebo u příbuzných, když ho můžete vzít s sebou. Stačí si půjčit obytný vůz tam, kde jsou dog friendly a kde pejsci v autě nevadí. Dovolená s nimi totiž vždycky nabírá úplně jiný rozměr! 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Pokročilé léto svádí k cestování obytným vozem. Proč si Češi obytňáky oblíbili?