Přejít k hlavnímu obsahu

Po stopách filmů: Štramberk si filmaři oblíbili. V minulých dnech tady natáčeli pokračování akčního snímku John Wick

Česko si zamilovali filmaři a režiséři z celého světa. Není se proto čemu divit, že se u nás natáčela spousta hollywoodských trháků. K těm zanedlouho přibyde další!

Půjde o volné pokračování akčního snímku John Wick s názvem Ballerina. Filmaři v posledních týdnech natáčeli nejen na zámku Kačina, ale také u zříceniny barokního letohrádku Belveder v Suchdolu u Kutné Hory.

A poté se přesunuli do malebného historického městečka Štramberk na Novojičínsku, kde jste dokonce mohli potkat hlavní hrdinku. O akci, zkušené kaskadéry ani zbraně tady v posledních dnech nebyla nouze!

Štramberk pokryl umělý sníh

Oblíbené městečko, kterému vévodí válcovitá věž zvaná Trúba, obsadili na začátku letošního roku filmaři. Pracovali tady totiž na natáčení několika akčních scén. V nich například hlavní hrdinka Any de Armas sklouzne po střeše jednoho z místních domů nebo zasněženými uličkami prchá před nebezpečnými zločinci.

Zasněžené uličky
Počasí tentokrát filmařům nepřálo. Uličky museli zasněžovat uměle.
Zdroj:
Shutterstock

Protože ale počasí filmařům nepřálo, museli Štramberk pokrýt umělým sněhem. Šlo o speciální ekologický materiál, který připomínal vápno. Z toho důvodu byla zmíněná Trúba i okolní uličky několik dní veřejnosti nepřístupné.

Nechyběli kaskadéři ani zbraně

Štáb se během ledna usídlil nejen v Jaroňkově ulici, ale také v ulicích Horní Bašta a Dolní Bašta, kde se točily další akční scény s kaskadéry. Režisérem filmu je Len Wiseman, který má na kontě například filmy Underworld, Smrtonosná past 4.0, nebo remake kultovního sci-fi Total Recall.

V Česku natáčený spin-off vyprávějící příběh jedné ze zabijáckých baletek, která se bude snažit vypátrat a zabít vrahy své rodiny, bude do kin uveden mezi čtvrtým (březen 2023) a pátým (2025) přímým pokračování série John Wick.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

49° 35' 28.63", 18° 6' 47.3759"
Rubrika:
Aktivity:

Kultura

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Po stopách filmů: Štramberk si filmaři oblíbili. V minulých dnech tady natáčeli pokračování akčního snímku John Wick