Přejít k hlavnímu obsahu

5 nejlepších cestovatelských účtů na Instagramu (+ 1 bonusový)

Každý občas potřebuje načerpat trochu inspirace. Pokud nemáte jasno, kam se vydat na dovolenou, nebo toužíte pocítit vůni dálek, stačí zabrouzdat na Instagramu. Vybrali jsme to nejlepší z českých účtů. 

Pavel Daněk

@danekpavel

Dechberoucí fotografie syrové přírody, to je Pavlova specialita. Na jeho účtu najdete fotografie zejména evropských hor ve všech ročních obdobích, které vás svým minimalistickým naladěním vtáhnou do děje. 

danekpavel ig
Zdroj:
Instagram

Petr Jan Juračka

@petrjanjuracka

Fotograf, biolog, cestovatel, a především zajímavá osobnost. Na svém Instagramu sdílí fotografie ze všech koutů světa, ale i místních obyvatel nebo jeho roztomilých dětí. Petrovy svěží, pozitivně laděné fotografie hrají všemi barvami. Nechybí ani detailní záběry exotických zvířat. Tyto snímky si můžete vychutnat také na plátně na jeho cestovatelských přednáškách. Víc informací najdete na Petrově facebookovém profilu.

petrjuracka ig
Zdroj:
Instagram

Martina Gebarovská

@dreamingandwandering

Česká fotografka žijící v Kanadě se zaměřuje především na fotografie místní přírody. Její originální styl dodává fotkám snovou atmosféru. Pokud si potrpíte na severské země, tohle je účet pro vás. 

dreamingandwandering ig
Zdroj:
Instagram

Teru Menclová

@terumenclova

Tato aktivní cestovatelka má být na co hrdá. Na jejím obsáhlém instagramovém účtu s fotkami ze všech koutů světa si na své přijde každý. Pokud nevíte, kam vyrazit příště, vřele doporučujeme zavítat právě na profil Teru.  

teru menclova ig
Zdroj:
Instagram

Tomáš Havel

@tomashavel

Účet s fantastickými fotografiemi, který si nesmíte nechat ujít. Tomáš se věnuje fotografování už od dětství a za svůj život posbíral řadu ocenění. Jak říká sám autor, cestování a kreativita jde ruku v ruce, protože ho naplňuje velkou inspirací k další tvorbě. 

tomas havel ig
Zdroj:
Instagram

Corey

@coreytraveldog

Instagramový účet psa? Přesně tak! Corey ovšem není ledajaký pes, ale nejznámější cestovatelský pes v ČR. Tato mladá Border kolie cestuje už od štěněcího věku a navštívila přes 27 zemí světa, což je ukázkovým příkladem toho, že cestovat můžete i se svým čtyřnohým miláčkem. S Corey se můžete vidět i osobně na cestovatelských přednáškách jejího majitele, cestovatele Slávka Krále. Víc informací najdete na jeho facebookovém profilu

Corey ig
Zdroj:
Instagram

Jaký je váš oblíbený instagramový účet s cestovatelskou tematikou? Napište nám svůj tip do komentářů! 
 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Veronika Marčíková

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

5 nejlepších cestovatelských účtů na Instagramu (+ 1 bonusový)