Přejít k hlavnímu obsahu

Božskou fotku na Instagram si už na oblíbené vyhlídce neuděláte

Oblíbená Smetanova vyhlídka u Krňan, kde vznikaly ty nejkrásnější fotky meandrů Vltavy, je od minulého týdne nepřístupná.

Rozhodl o tom majitel pozemku, který nechal vyhlídku oplotit. Důvodem jeho rozhodnutí prý byli nevychovaní návštěvníci a nepořádek, který po sobě zanechávali. Problémem je ale i bezpečnost. Jako první o této novince informoval Klub českých turistů, který navíc plánuje, že vzhledem k situaci kompletně zruší také žlutě značený úsek mezi Třebsínem a Jablonnou.

Proudící davy turistů a inspirace pro Smetanu


Na vyhlídku, která je součástí soukromého pozemku, denně proudily stovky neukázněných návštěvníků. Ti po sobě zanechávali odpadky a někteří dokonce navštěvovali chaty místních, kterým se to pochopitelně nelíbilo.

Oblíbená vyhlídka na meandry Odry
Smetanova vyhlídka je trvale uzavřená. Další oblíbené vyhlídky jsou ale i nadále přístupné.
Zdroj:
Bigstock.com

Samotná Smetanova vyhlídka byla otevřena v roce 1974 a vznikla k 150. výročí narození skladatele Bedřicha Smetany. Ten se krásnými výhledy údajně nechal inspirovat při tvorbě cyklu symfonických básní Má vlast.

Dobrou zprávou je, že okolní vyhlídky (včetně vyhlídky Máj) jsou i nadále přístupné. Pěknou fotku na sociální sítě nebo do rodinného alba si tak i nadále můžete udělat ze Slapské vyhlídky, vyhlídky Bednář nebo Solenické podkovy.

 
 

Místo

49° 50' 54.2976", 14° 27' 7.4196"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Božskou fotku na Instagram si už na oblíbené vyhlídce neuděláte