Přejít k hlavnímu obsahu

Chystáte se na cesty? Pak budete potřebovat kvalitní zavazadla!

Pokus se chystáte cestovat, neobejdete se bez spousty věcí. Ty ale musíte nejprve zabalit. Zvolit vhodné cestovní zavazadlo je tedy jedním z nejdůležitějších úkolů před odjezdem či odletem.

Jak vybrat správná cestovní zavazadla?

Ještě než se vydáte na cestu, výběr vhodných zavazadel je úkol číslo jedna. V cílové destinaci se vám bude pochopitelně hodit batoh či menší příruční taška. Jenže záleží především na tom, do čeho si zabalíte všechny své věci před odjezdem či odletem. K dispozici máte v podstatě dvě řešení, a to tašku a kufr. Tato zavazadla by měla být ideálně na kolečkách, což může cestu výrazně zjednodušit. Zaměřte se také na rozměry, neboť příliš malé či velké zavazadlo není ideálním řešením.

Tip: pokud si nejste jisti, jak velké zavazadlo si máte pořídit, zvolte cestovní kufr s druhým zipem. Tímto způsobem lze snadno zvětšit objem až o čtvrtinu.

V současné době jsou nejoblíbenější právě cestovní kufry, a to hned z několika důvodů. V prvé řadě se jedná o vyšší odolnost, takže všechny vaše věci budou spolehlivě chráněny. Námitkou proti sice může být jejich vyšší hmotnost, ani to však už dnes nepředstavuje žádný problém. Tzv. skořepinové kufry jsou totiž kupříkladu velmi lehké, zachovávají si ovšem vysokou odolnost a navíc jsou často povrchově chráněny proti poškrábání. Můžete se tedy poohlédnout právě v této oblasti.

Při nákupu cestovního zavazadla musíte zvážit i své cenové možnosti. Neměli byste však v žádném případě přehnaně šetřit, neboť kvalita zkrátka a dobře něco stojí. Pokud ovšem nakoupíte na internetu a navíc využijete např. slevový kupón na Answear či slevový kupón na Bonprix, můžete i kvalitní zavazadla pořídit výrazně levněji než v kamenném obchodě. Navíc je tento způsob daleko pohodlnější, než běhat po krámech v okolí a vybírat „naživo".   

Tip: slevové kupóny na nákup v nejrůznějších internetových obchodech naleznete pohromadě na Kuponer.cz. Nižší ceny tedy nemusíte pracně hledat.

Pozor na váhu příručního zavazadla do letadla!

Pokud se chystáte cestovat letadlem, určitě se nezapomeňte informovat, jaké rozměry a maximální hmotnost může mít příruční zavazadlo. Tyto hodnoty se totiž u jednotlivých leteckých společností liší. Co se týče rozměrů, délka zavazadla obvykle činí okolo půl metru. Váha se pak nejčastěji pohybuje mezi 5 až 10 kg, nicméně některé společnosti umožňují přepravovat na palubě i těžší náklady. Podtrženo, sečteno, v tomto ohledu nikdy necestujte na „blind", neprohloupíte...

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Chystáte se na cesty? Pak budete potřebovat kvalitní zavazadla!