Přejít k hlavnímu obsahu

Dívkám bez umrtvení rozříznou jazyk. Jedině tak prý mají šanci na šťastné manželství

Je skoro až k neuvěření, jaké tradice se v 21. století stále ještě dodržují v některých společnostech.

Násilí, které je zde na malých dívenkách i dospívajících dívkách a zralých ženách pácháno, příslušníci jistých kultur nepovažují za nic špatného. Ba naopak. Často jej naopak berou za žádoucí, ba dokonce nutné!

Zprostředkovatelkami rituálů bývají většinou matky či starší členky rodin, které si podobným utrpením samy prošly. I přesto (anebo právě proto) se neštítí páchat podobné krutosti na vlastních dcerách, neteřích nebo vnučkách.

Je sice pravdou, že tyto krvavé rituály se odehrávají obvykle v zemích třetího světa, kde s rostoucí chudobou a zaostalostí klesá i úcta k lidskému životu, přesto bychom před nimi neměli zavírat oči.

Hadí jazyk jako záruka šťastného manželství

Jednou z krutých tradic, páchaných na mladých dívkách, se týká izolovaných asijských kmenů. Už ve starověku byly místní dívky mučeny nepředstavitelným způsobem, který bohužel přetrval až do dnešních dnů.

Náctileté dívenky prochází brutálním rituálem, který je má přenést přes práh dospělosti. V onen „velký den“ se obléknou do překrásných šatů a ze svého příbytku vyjdou směrem k „oltáři“, kde už na ně čeká kmenový guru.

Mladá dívka otočená zády
Hadí jazyk je údajnou zárukou šťastného manželství.
Zdroj:
Shutterstock

Následně jsou dívky (často brutálními způsoby) donuceny lehnout si na záda, aby jim mohl zmíněný guru vesnice bez jakéhokoliv umrtvení rozříznout špičku jazyka. To za všeobecného veselí a podpory ostatních přihlížejících.

Asi tušíte, že na hygienu se tady příliš nedbá. Není se proto čemu divit, že po tomto děsivém a nesmírně bolestivém aktu dívky často dostanou do rány infekci, načež bojují o holý život.

Důvodem této kruté tradice je údajné zajištění šťastného manželství. Pokud dívka rituál přežije, je hodna toho, aby se o ni ucházel některý z kmenových mužů. Výhra, viďte?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

35° 17' 4.2764", 104° 20' 17.8158"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Dívkám bez umrtvení rozříznou jazyk. Jedině tak prý mají šanci na šťastné manželství