Přejít k hlavnímu obsahu

Jaké má výhody a nevýhody trekingové kolo?

Stále více lidí se zajímá o trekingová kola, která jsou určena pro každý typ terénu. Jejich hlavním úkolem je pohodlně překonat dlouhé vzdálenosti. Jak vybírat, abychom zvolili pohodlné a velmi praktické kolo?

Co hledat při výběru trekingového kola?

Při výběru správného trekingového kola je především důležité definovat vaše individuální očekávání. Pak se budeme zabývat výběrem konkrétního modelu, ušetříme spoustu času. Trekingová kola jsou především skvělá pro jakýkoli typ cesty, takže se nemusíme obávat skutečnosti, že naše cyklistické vybavení utrpí při delších cestách. Trekingová kola jsou obvykle vybavena velkým kufrem, což je pro každého uživatele velmi praktické řešení.

Jaké jsou výhody trekingového kola?

Hlavní výhodou trekingových kol je jejich univerzálnost. To znamená, že tento typ sportovního vybavení nám umožní neomezené cesty - rychlé i krátké cesty po městě i dlouhé, klidně několikadenní cesty za všech podmínek. Pokud plánujeme několikadenní výlet, můžeme si snadno vybrat trekingové kolo šité individuálně na míru našim očekáváním. Konstrukčně mají tyto typy kol obvykle 28 '' nebo 26 '' kola, takže pro mnoho lidí jsou konstruována tak, aby připomínaly horská kola. Tento typ kola je ideální pro projíždění asfaltovým i nezpevněným povrchem. Ve srovnání s jinými modely se trekingová kola vyznačují tím, že k nim lze snadno namontovat nosič zavazadel a speciální kufry, díky nimž vynikají nad ostatními svou mimořádnou nosností a nejvyšším komfortem při cestování. Na tento typ kol je obvykle namontován ocelový rám, ale pokud hledáte trochu lehčí alternativu, zvolte oblíbený hliníkový rám. Při výběru příslušenství pro trekingové kolo je třeba věnovat zvláštní pozornost činnosti brzd a způsobu řazení.

výběr trekingového kola 2
Zdroj:
FreePik

Jaké jsou nevýhody trekingového kola?

Mezi hlavní nevýhody trekových kol patří skutečnost, že jsou často zaměňovány s horskými koly, protože jsou jim velmi podobné. To může způsobit určité potíže při nákupu i určitou nerozhodnost. Nevýhodou je, že při maximálním zatížení tohoto kola našimi zavazadly můžeme při delší cestě cítit, že je docela těžké. Zvláště pokud máme příliš těžká zavazadla. Při rozhodování o koupi trekingového kola je velmi důležité příslušenství, jehož cena vás může zpočátku trochu odradit. Nejdůležitější však je pamatovat na důležitost příslušenství na trekingovém kole a také jeho odolnosti.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jaké má výhody a nevýhody trekingové kolo?