Přejít k hlavnímu obsahu

Kam to v létě bude? Možná i do Řecka nebo na Kanáry

Co si budeme povídat, současná situace žádného milovníka cestování netěší. Zatím pořád nevíme, kam budeme moct v létě vycestovat, nebo jestli bude lepší zamluvit si penzion v Krkonoších nebo na Lipně. Máme pro vás pár vytoužených aktuálních informací!

V pondělí 4. 5. 2020 se uskutečnila videokonference profesních asociacíMinisterstvem zahraničních věcí a Ministerstvem pro místní rozvoj. Ministerstvo zahraničních věcí tady aktivně zahájilo diskuzi o tom, kdy a jak by se mohlo dát vycestovat za hranice, což bude zajímat nejen ty, kteří mají v současnosti vouchery na dovolenou, nebo si teprve plánují letní dobrodružství na vlastní pěst.

Slovensko a Rakousko vypadají nejslibněji

Už nějakou dobu se mluví o tom, že by se v létě mohly otevřít hranice s Rakouskem a Slovenskem, abychom si mohli vyjet aspoň do Alp a k jezerům nebo do Tater. Teď už se jednání zase o kousek posunula a zdá se, že bychom mohli vyrazit i do Chorvatska (koridorem) a do Slovinska (i jako do samostatné cílové destinace).

pár u jezera
Plánujete pro jistotu dovolenou u nás, nebo si brousíte zuby na zahraničí?
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

Co se vzdálenějších destinací a s nimi spojené letecké přepravy týče, v jednání jsou taky řecké ostrovy a španělské Kanárské ostrovy – asociace se snaží vyjednat i další lokality, které jsou u turistů oblíbené, jako je Katalánsko nebo Baleáry).

Ministerstvo zahraničních věcí má i zájem začít jednak s Bulharskem a Maďarskem. V Maďarsku jsou ale stále poměrně restriktivní opatření, a tak je výsledek velmi nejistý. Například o Egyptu se bude jednat, ale dřív než na podzim se do něj s největší pravděpodobností nepodíváme.  

Ministerstvo zahraničních věcí by se rádo zasadilo taky o zpřístupnění Saska jako části Německa. Situaci však musí prověřit se zodpovědnými osobami. Ale bylo by to fajn, v Sasku je tolik krás! Třeba Drážďany, Königstein, Lužická jezera nebo Budyšín!

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam to v létě bude? Možná i do Řecka nebo na Kanáry