Přejít k hlavnímu obsahu

Ledové sochy na Pustevnách letos ožijí biblickým příběhem

Pustevny již po jednadvacáté ožijí třpytem ledu, který zkušení řezbáři a sochaři promění v okouzlující ledové sochy. Podívat se na ně můžete od 13. ledna 2024 až do 4. února 2024!

Jaké bude letošní téma?

Stejně jako v minulých letech, bude i letošní výstava ledových (a pokud počasí dovolí, tak i sněhových) soch věnována konkrétnímu tématu. Letos jde o zpracování biblického příběhu Noemovy archy. Těšit se proto můžete na ledovou loď, ale i jednotlivá zvířata.

Mrkněte, jak vypadaly ledové sochy v roce 2023

Sochy budou schované ve stanech

I letos budete moci zmíněné ledové sochy navštívit uvnitř speciálních stanů, které jejich krásu ochrání i v případech, kdy nebude přát počasí. Vstup do stanů je možný denně od 9.00 do 16.30 hod

I letos bude vstup zpoplatněný

Za vstup do stanů zaplatí dospělí 100 Kč (pro děti do 10 let je akce zdarma). Pokud se necháte nahoru vyvézt lanovkou, za zhlédnutí soch už platit nebudete. Lístek je ale potřeba uschovat a ukázat pověřeným osobám. 

V roce 2022 ovládly Pustevny sochy znázorňující jednotlivá znamení zvěrokruhu

Jaký doprovodný program vás čeká?

Během víkendů to tu bude patřit rádiu Orion a jeho moderátorům, kteří si pro návštěvníky Pusteven připraví bohatý doprovodný program. Děti i dospělí se mohou těšit na nejrůznější soutěže a fotopointy rozmístěné v areálu.

Jak se na Pustevny dostat a kde zaparkovat?

Auto můžete nechat bezplatně na parkovišti u hotelu RÁZTOKA (parkoviště P1). Protože je ale jeho maximální kapacita omezená na 60 vozů, doporučujeme na Pustevny vyrazit brzo ráno. K ledovým sochám pak můžete vyjet lanovkou z obce Trojanovice.

Použité zdroje:

  • pustevny.cz/ledove-sochy/
  • kudyznudy.cz/akce/ledove-sochy-na-pustevnach-1
  • ogarek.cz/ogarkoviny/ledove-sochy-na-pustevnach-2024/
 
 

Místo

49° 29' 27.3829", 18° 15' 57.1895"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Ledové sochy na Pustevnách letos ožijí biblickým příběhem