Přejít k hlavnímu obsahu

Ledové Pustevny letos lákají na 40 tun ledu, sněhové sochy i netradiční bar

podvacáté se v malebném prostředí beskydských Pusteven koná tradiční akce s názvem Ledové Pustevny. Výstava ledových soch a soch ze sněhu s bohatým doprovodným programem bude probíhat od jedenáctého do šestadvacátého ledna. Na co se můžete letos těšit? 

Z Pusteven do světa

„Z Pusteven do světa“ – tak zní téma letošního dvacátého ročníku. Návštěvníci oblíbeného beskydského střediska se mohou těšit na 40 tun ledu, který se aktuálně rodí v opavských mrazírnách. Z něj budou umělečtí řezbáři tvořit ledové sochy, které následně převezou do speciálně upravených stanů v nejbližších dnech. Kromě soch z ledu můžete obdivovat i sochy ze sněhu, které budou za příznivého počasí dělat společnost hotelu Radegast. Některé ze soch budou navíc doplněny o zvukové a světelné efekty. Připraven bude i fotopoint ve tvaru ledového trůnu a netradiční ledový bar.  

Beskydské pustevny
Pustevny mají své kouzlo v kteroukoli roční dobu. V lednu tady navíc můžete navštívit oblíbenou akci.
Zdroj:
Bigstock.com

Bohatý doprovodný program

Stany s ledovými sochami jsou otevřené každý den od 8.30 do 16.30. O víkendech bude navíc na Pustevnách probíhat bohatý doprovodný program, který zahrnuje třeba živé vysílání Hitrádia Orion, soutěže pro děti i dospělé, animační programy pro nejmenší nebo spoustu zajímavých workshopů. Návštěvníci si mohou vyzkoušet třeba malování do sněhu, tesání dárků z ledu nebo navštívit ledovou dílnu u spodní stanice lanovky. K dispozici bude i bobovací dráha, lezecká hora a několik relax zón.

Vstupné a praktické info

Ledové sochy budou rozmístěné ve dvou tematických stanech. V jednom najdete ledovou ZOO, v druhém pak sochy charakterizující různé světadíly. Novinkou letošního ročníku je víkendové vstupné, které činí 50 korun. Vstupenky se budou prodávat před vstupem do obou stanů a v půjčovně sněhoběžek pod horní stanicí lanovky. Pokud ale využijete lanovku, jízdenka zároveň slouží jako vstupenky do obou stanů. Děti do 10 let a ZTP mají navíc vstup zdarma.

 
 

Místo

49° 29' 25.08", 18° 15' 56.8332"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Ledové Pustevny letos lákají na 40 tun ledu, sněhové sochy i netradiční bar