Přejít k hlavnímu obsahu

Polsko jako ráj shopaholiků. Tipy, kam pro levné spotřebiče, potraviny nebo nábytek

Zelenina za pár kaček, nábytek za tisícovku nebo oblečení do pětistovky. Zázrak? Nikoli! Nákupy v Polsku. Na co se sem vyplatí zajet i z větší dálky? Máme pro vás pár tipů.

Polský Těšín a Castorama

K nejoblíbenějším nákupním cílům už tradičně patří tržiště v Polském Těšíně. Zajet sem na nákupy se vyplatí zejména obyvatelům severní Moravy, případně Olomouckého kraje. Od Ostravy je totiž tenhle nákupní ráj vzdálený 35 km, od Olomouce pak 115 km.

Kromě tradičních trhů tady ale můžete navštívit i oblíbenou Castoramu – polskou síť obchodů s nábytkem a doplňky do domácnosti. V Castoramě pořídíte všechno možné – od vybavení pro kutily až po doplňky na toaletu. A samozřejmě za zlomek ceny, než kdybyste se na nákupy vydali u nás. Další blízkou Castoramu pak nalejdete v Bielsko-Białe.

Klasické nákupy jsou tak trochu nuda? A co takové nakupování z loďky v Thajsku?

Biedronka

Dalším oblíbeným cílem je i Biedronka – obchod, kde nakoupíte kvalitní a čerstvé potraviny, které bývají zhruba o třetinu levnější než u nás. Naskládané jsou navíc v kartonech, což ocení zejména návštěvníci, kteří nakupují potraviny ve větším množství tzv. „do zásoby“. Obchod poznáte podle typického loga Berušky a najdete ho po celém Polsku včetně česko-polského pohraničí. 

Pohled na vstupní výlohu Biedronka
Biedronka nabízí obrovské množství cenově dostupných potravin a hodí se především pro větší nebo rodinné nákupy.
Zdroj:
Bigstockphoto

Katowice

Pokud se chystáte do Polska na nákupy oblečení, vydejte se do outletů v Katowicích a okolí. Skvělé kousky za pár kaček pořídíte třeba ve Fashion House Outlet Center nebo Silesia City Center, kde vedle značkového zboží koupíte i neznačkové oblečení. Dalším tipem je i Galeria Katowicka – jedna z největších nákupních galerií v Katowicích, která tvoří obří komplex s vlakovým nádražím (Dworzec PKP) a s nádražím městských autobusů. Kromě nespočtu obchodů tady najdete i multikino.

Jelenia Góra

Pokud žijete v severní části Čech, určitě vás nákupními možnostmi zaujme třeba Jelenia Góra. Zatím dřív se sem jezdilo na velkolepé trhy, dneska už to není, co bývalo. Najdete tu nicméně pořádné nákupní centrum, jímž je Galeria Nowy Rynek, zmiňovaná Castorama a další prodejny nábytku.

Bielsko-Biała

I Bielsko-Biała nabízí řadu obchodů s levnějšími potravinami (např. Carrefour) nebo oblečením. Pro druhé zmíněné se vydejte třeba do nákupního centra Sfera, kde se vám ze sezónních slev zatočí hlava. Zmíněné slevy jsou často mnohem výhodnější než v Česku a k tomu vás tady ještě příjemně překvapí bohatá nabídka a dostatečné skladové zásoby.

Nákupní středisko v Polsku
V Polsku pořídíte levné oblečení, hračky, dekorace i potraviny. Stačí jen vědět, kam zajít.
Zdroj:
Bigstockphoto

Bonusový tip závěrem – bleší trhy

Sháníte věci, které se už na pultech obchodních řetězců dávno neobjevují? Zamiřte na některou z polských burz, kde najdete prakticky vše, na co si jen vzpomenete. A to za ceny, které jsou vskutku pohádkové. Kromě toho zde mnoho polských truhlářů nabízí své výrobky z masivu nebo dřevotřísky a před Vánoci tu nakoupíte i pěkné dekorace, věnce, svíčky, svícny, živé a umělé stromečky.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

49° 45' 54.7439", 18° 37' 27.1991"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Polsko jako ráj shopaholiků. Tipy, kam pro levné spotřebiče, potraviny nebo nábytek