Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Tipy na výlet v Karlových Varech a okolí

Karlovy Vary jsou proslulé zejména svým opulentním festivalem. Ten si sice budeme muset letos odpustit, rozhodně se ale najdou další důvody, proč tohle malebné město navštívit. 

Motýlí dům Papilonia

Jednou z nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších atrakcí je kromě proslulých kolonád motýlí dům v komplexu Diana v Karlových Varech. Právě tady můžete obdivovat motýly z celého světa ve všech fázích jejich vývoje. Tropickou zahradu obývá na 400 jedinců (20 druhů) z různých koutů světa (Malajsie, Afrika, Filipíny). Místo je pro svou jedinečnou atmosféru oblíbené též jako prostor pro svatební obřad. Nechybí tady obchůdek se suvenýry, kde si můžete koupit řadu upomínkových předmětů.

Motýlí dům v Karlových Varech
V motýlím domě na vás čeká 400 motýlů dvaceti různých druhů.
Zdroj:
Fb stránka Papilonia - motýlí dům Karlovy Vary

Ježíškova cesta

Do Vánoc sice ještě nějaký ten „pátek“ zbývá, malí nedočkavci se ale mohou s rodiči vydat na speciální výlet po Ježíškově cestě na Boží Dar, který je nejvýše položeným městem Střední Evropy. Není se čemu divit, že tady má Ježíšek svojí vlastní poštu. Vydat se k ní můžete jednou ze dvou stezek, během které vás čeká celkem třináct zastávek. Kratší okruh má necelých šest kilometrů, ten delší skoro třináct. Na začátku trasy v infocentru v Božím Daru obdrží děti Ježíškův pas, který je opravňuje vstoupit na Ježíškovu cestu, a také plánek cesty. Jakmile absolvují jednu nebo druhou trasu, čeká je malý dáreček.

Ježíškova cesta Boží Dar
Nemůžou se vaše dítka dočkat Vánoc? Vezměte je na jednu ze dvou stezek vedoucích až k Ježíškově poště.
Zdroj:
http://www.bozidar.cz/

Rozhledna Diana

Dalším skvostem Karlových Varů je rozhledna Diana, která se tady objevila už v roce 1914. Najdete ji na Výšině přátelství nad Grandhotelem Pupp a snadno se k ní dostanete prostřednictvím lesních stezek nebo pomocí lanovky. Na vrchol 25 metrů vysoké rozhledny vede výtah nebo 150 schodů. Pokud budete mít štěstí na pěkné počasí, můžete dohlédnout až do vzdálenosti 70 kilometrů. Občerstvit se můžete ve stejnojmenné restauraci a děti jistě ocení přítomnost minizoo s poníky, kamerunskými kozami nebo čínskými prasátky.

Rozhledna Diana Karlovy Vary
Nedaleko rozhledny je také restaurace a malá zoo.
Zdroj:
https://dianakv.cz

Moser Museum

Kdo nenavštívil sklárnu Moser, jakoby v Karlových Varech ani nebyl. Kultovní muzeum obsahuje současné i historické sklářské kousky z rytecké dílny, kterou v Karlových Varech založil roku 1857 Ludwig Moser. Muzeum vás seznámí s historií rodinné sklárny, proniknete do tajů foukání a tvarování skla nebo se seznámíte se sklářskými surovinami, nářadím a výrobními postupy. Součástí objektu je i obrovská prodejní galerie a kavárna s vyhlídkou na náměstí Ludwiga Mosera s křišťálovou fontánou a plastikou dle návrhu Lukáše Jabůrka.

Sklárna Moser Karlovy Vary
Prohlédněte si historické a současné sklářské kolekce a odneste si s sebou nějaký suvenýr na památku.
Zdroj:
https://www.moser.cz/

Vánoční dům

Vánoční dům, který je otevřen celoročně, je vůbec první takovouto atrakcí v Česku. Pokud vaše dítka naladí Ježíškova cesta, můžete den zakončit právě tady. Dům je plný nádherných ozdob, andílků, stromečků, světýlek, svíček a jiných dekorací. Najdete ho na vyvýšenině nad řekou Ohří a hned po vstupu na nádvoří vás přivítá betlém a vy se najednou ocitnete v jiném, krásně vánočním světě. Uvnitř zámku to i během léta voní cukrovím a nechybí ani osm metrů vysoký vánoční strom ozdobený 6480 světýlky. Vůně cukroví se tady mísí s vůní purpury a z reproduktorů se line pomalá, klidná vánoční hudba. Pro nejmenší návštěvníky je tady připravena speciální vánoční vesnička s vláčky.

Vánoční dům v Karlových Varech
Vánoční dům je jediný svého druhu, otevřený 365 dnů v roce.
Zdroj:
http://www.vanocnidum.cz/
 
 

Místo

50° 13' 45.822", 12° 50' 1.5252"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Tipy na výlet v Karlových Varech a okolí