Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se nezbláznit v autě při cestování s dětmi

Syn kope řidiči do sedačky, dcera křičí... Děti jsou fajn, ale rozumná domluva při cestě autem na dovolenou s nimi rozhodně není. Možná, že ale naše 3 rady vám mohou pomoci dojet v pořádku a nepodlehnout šílenství.

Něco zvládnete sami, ale se zabavením dětí vám zásadně pomůže spolujezdec. Raději tedy nevyrážejte na dovolenou sami, vaše nervy vám poděkují. A tady už máme slibované tři rady:

1. Dělejte častější přestávky, unavíte je.

Pokud je dělat nebudete, tak se vám to pěkně vymstí. Na druhou stranu vy si o přestávkách na dálničních odpočívadlech či benzínkách můžete trochu odpočinout a děti se mohou trochu vyřádit a upustit trochu té energie. Často pak rychle usnou, takže pohoda.

2. Mluvte s nimi, unavíte je.

Spolujezdec se musí chopit důležité role neúnavného komunikátora s dětským osazenstvem ve vozidle. Ptejte se je na otázky jako co je zaujalo po cestě nebo na co se těší apod. Hlavně ale komunikujte. Zabavíte je od vymýšlení nezbedností.

3. Jezděte ve tmě, usnou.

Jistě jsou navyknutí na denní režim typu – školka/škola – večer brzo spát. Takže můžete tomu i klidně přizpůsobit rozvrh jízdy při cestě. Ony budou klimbat a vy máte v rámci možností větší pohodu.

Tak co myslíte, pomůže vám to? Chceme znát vaše názory. Podělte se o ně s námi na Facebooku:

#facebook#

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jak se nezbláznit v autě při cestování s dětmi