Přejít k hlavnímu obsahu

Jak ROIDMI EVE PLUS šetří náš čas?

Jistě mi dáte za pravdu, že existují nejrůznější domácí spotřebiče, které nám ulehčí od domácích prací. U údržby podlah jsou to třeba robotické vysavače.

V některých ohledech mě naprosto nadchnuly. Občas ale nesplňují moje očekávání. Nedávno jsem si na doporučení kamaráda koupil ROIDMI Eve Plus, který naprosto změnil můj pohled na důležitost robotického vysavače v našich životech. Rád bych se proto s vámi podělil o aktuální zkušenosti s ROIDMI Eve Plus.

Automatická likvidace prachu, která člověka osvobodí

Prachovou nádobu o objemu 200 ml, která je pro robotické vysavače typická, lze poměrně brzy naplnit nebo dokonce odpadem a prachem úplně ucpat. Když ji totiž zapomenete včas vyprázdnit, může se stát, že vysavač nečistotu upustí, nebo ji po podlaze dokonce rozmaže. A ta je ve finále ještě špinavější.

Když jsem si koupil ROIDMI Eve Plus, zjistil jsem, že samotná dokovací stanice byla upgradována na prachový zásobník, jehož součástí je 3 litrový prachový sáček. Jakmile se tak nádobka robotického vysavače naplní nebo dokončí úklid, vrátí se do nabíjecí stanice, kde vysavač odpad vysype a dobije se.

V dobách, kdy robotický vysavač neměl zásobník na odpad v dobíjecí stanici, jsem musel po každém úklidu nádobku vyčistit, protože její kapacita byla při objemu 200 ml prakticky ihned vyčerpaná. Nyní v dokovací stanici ROIDMI Eve Plus najdete třílitrový sáček na prach, který stačí vyměnit jednou za 60 dní. Už tak nemusím měnit zásobník po každém vysávání. Pokud se zásobník v nabíjecí stanici naplní, dostanu o téhle skutečnosti informaci pomocí aplikace v mém chytrém telefonu.

ROIDMI Eve Plus
Robotický vysavač ROIDMI Eve Plus zvládne vysávání i mopování.
Zdroj:
roidmi.com

Zásobník, který ničí bakterie a odstraňuje pachy

Zpočátku jsem měl obavy, zda je vhodné sesbíraný odpad skladovat zmíněných 60 dní. V běžném koši totiž během několika málo hodin začne plesnivět a zapáchat. Ale samosterilizační a deodorizační systém v prachové stanici mě obav zbavil. Systém totiž sterilizuje odpad aktivním kyslíkem.

Abych pochopil, jak tenhle systém funguje, musel jsem hodně googlit a zjistil jsem, že aktivní kyslík dokáže oxidací lipoproteinů a lipopolysacharidů prorazit buněčnou membránu, což změní propustnost buněk, které následně úplně rozbije. HEPA filtr, který je součástí vysavače, pak dokáže účinně zachytit pachy, prach a bakterie, čímž chrání obyvatele domácnosti před astmatem nebo alergiemi.

Robotický vysavač ROIDMI Eve Plus
Součástí dokovací stanice je i zásobník na odpad.
Zdroj:
roidmi.com

Robotický vysavač pomáhá čistit těžko přístupná místa

Když za mě ROIDMI Eve Plus vysával v ložnici, byl jsem rád, že ho mám. Ačkoli jsem dosud prováděl důkladný víkendový úklid, překvapilo mě, že ROIDMI vysálo v ložnici tolik prachu. Prach se totiž hromadí i pod postelemi nebo pohovkami, kam se člověk běžně nedostane.

Kromě prachu ale ROIDMI Eve Plus objevil i několik arašídů, sponek i cereálií, které můj starý vysavač nedokázal vysát. To se ale modelu Eve Plus 2 700pa díky vysokému sání podařilo. Kromě toho vám může tenhle model ušetřit čas i s mopováním, protože jeho součástí je též 250 mililitrová nádržka na vodu.

Díky chytrému systému vysavač zvládne vytřít plochu o rozloze 250 metrů čtverečních. Vodní systém, kterým model disponuje, je navíc tak přesný, že je mopovací podložka vždy vlhká, ale ne tolik, aby nekapala.

Dosud jsem se vždycky bál, že by dřevěná podlaha v ložnici a pracovně mohla být poškozena příliš velkým množstvím vody. Teď už se o to nemusím starat, protože ROIDMI Eve Plus dokáže upravit úroveň mopování na různých typech podlah. Běžně jsem vytíral jednou nebo dvakrát týdně. Nyní, když mám ROIDMI Eve Plus, mohu tento čas využít ke čtení své oblíbené knihy.

ROIDMI Eve Plus
Robotický vysavač ROIDMI Eve Plus zvládne vysávání i mopování.
Zdroj:
roidmi.com

Dokončí úklid, než přijdu domů

V aplikaci ROIDMI Eve Plus si jednoduše naplánuji začátek úklidu na 15:00, abych mohl přijít domů a podlaha byla čistá. Po prvním spuštění si robotický vysavač přesně zapamatuje dispozice mého domu. V chytré aplikaci jednoduše vidím mapu, kterou si vysavač vytvořil.

Protože má ROIDMI Eve Plus 39 senzorů, vyhne se překážce dřív, než na ni narazí. Pokud mu během úklidu dojde šťáva nebo se mu naplní zásobník, snadno se vrátí do dokovací stanice, kde se dobije nebo vysype a může s úklidem začít tam, kde posledně skončil. Výhodou modelu je i baterie s kapacitou 5 200 mAh, která zajišťuje dostatečně dlouhou dobu provozu, stačící i na úklid velkého domu.

Moje kuchyně byla pro robotický vysavač vždy zakázanou zónou, protože jsem nechtěl, aby vysavač jezdil po olejových flecích a skvrnách. Můj starý robotický vysavač byl ale tak vynalézavý, že ho nezastavily ani virtuální stěny.

ROIDMI Eve Plus mě zde ale opět překvapil. V appce mohu sloučit nebo zmenšit mapu nebo virtuální zdi rovnou ručně nastavit. Skvělá paměť a radar jej vždy dokážou udržet mimo v kuchyni. Od té doby, co jsem si pořídil ROIDMI Eve Plus, mám více času na odpočinek, protože uklizeno mám mnohem dříve, než se dostanu domů.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jak ROIDMI EVE PLUS šetří náš čas?