Přejít k hlavnímu obsahu

Kalendář akcí na duben 2022: Užijte si elektrizující atmosféru na Superfinále florbalu, zasmějte se v ostravském Gongu nebo absolvujte velikonoční workshop

Přemýšlíte, kde strávit měsíc duben, potažmo Velikonoce? Máme pro vás několik sportovních, kulturních i gastro tipů!

Kam za sportem

Milujete adrenalin, rychlou hru a bydlíte v Praze nebo jejím okolí? Pak by vás mohlo zaujmout jubilejní 10. Superfinále florbalu! Největší česká aréna bude doslova napěchovaná milovníky elektrizující atmosféry a adrenalinové hry. Jubilejní desáté superfinále bude zároveň jednou z oslav 30 let Českého florbalu.

Superfinále florbalu proběhne 9. 4. 2022 a hostit bude ty nejlepší týmy z celé České republiky. Kromě toho bude pro návštěvníky opět připravený atraktivní doprovodný program, který potěší velké i malé. Chybět nebude ani velké finále poháru středních škol dívek a chlapců. Vstupenky (250–550 Kč) zakoupíte online.

Kam za kulturou/vzděláním

Bydlíte v Ostravě nebo jejím okolí a zbožňujete partičku Tří tygrů z ostravského divadla Mír? Pak si nenechte ujít jedinečné setkání, které proběhne v sobotu 30. 4. 2022 v ostravském Gongu! Vstupenky jsou do prodeje uvolňovány postupně a pořídíte je online za cenu 400–1 000 Kč.

Oblíbený bavič a moderátor Honza Dědek tentokrát zabrnká na romantickou strunu a ve speciální talk show „7 láskyplných pádů Honzy Dědka“ vyzpovídá nejen Štěpána Kozuba, ale taky Robina Fera, Vladimíra Poláka a Alberta Čubu.

Zábava v kině
Herce z ostravského divadla Mír vyzpovídá ve své speciální talk show Honza Dědek.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam za gastro zážitkem

Máte rádi pivo a bydlíte v Brně? Zamiřte v termínu od 19. do 23. 4. 2022 na „Svoboďák“. Právě tady totiž bude probíhat oblíbený pivní festival, během kterého můžete ochutnat pivní speciály zhruba ze dvou desítek pivovarů. Chybět samozřejmě nebudou oblíbené food trucky plné lahodných dobrot a bohatý doprovodný program.

Během návštěvy můžete podpořit i regionální prodejce nebo si z akce odnést speciální pivní sklenici s logem téhle oblíbené jarní události. Festival začne 19. dubna v 10 hodin dopoledne a ochutnávat pivní speciály z České republiky, Polska a Slovenska můžete až do sobotní 22. hodiny.

Kam za přírodou/adrenalinem

Potřebujete po zimě protáhnout tělo a rádi byste prověřili, jak jste na tom s fyzickou zdatností a psychickou odolností? Zaregistrujte se do oblíbeného závodu URBAN CHALLENGE, který proběhne 23. 4. 2022 v Kladně. Soutěžit můžete v některé ze tří kategorií pro děti i dospělé (Urban Challenge Nature 5km+, Urban Challenge Kids a Urban Challenge Heroes).

Ve své podstatě jde o městský pětikilometrový běžecký závod, který prověří vaši fyzickou i psychickou připravenost v podobě překážek situovaných převážně z prostředí města. Závodníky čeká 25 překážek a v cíli obdrží unikátní medaili. Do závodu se registrujete online (cena je 1 100–1 300 Kč).

Maratonci na závodě
Další Urban Challenge proběhne v dubnu v Kladně.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam s dětmi

Přemýšlíte, kam vyrazit s dětmi během Velikonoc? Pokud bydlíte v Pardubickém kraji nebo jeho okolí, navštivte obec Oucmenice, kde proběhne ve dnech 14.–17. 4. 2022 třídenní workshop s názvem Tradiční velikonoce. O jeho pořádání se zasloužilo Ekocentrum PALETA a program potěší nejen děti, ale také dospělé.

Během zmíněných tří dnů si připomenete různé velikonoční zvyky, zkusíte si pletení tradičního mazance a pro dospělé je tady připraveno i harmonizační cvičení. Součástí pobytu je ubytování a plná penze. Dospělí za workshop zaplatí 4 500 Kč, děti o tisícovku míň.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4zdroj 5

 
 

Místo

50° 6' 17.3203", 14° 29' 37.6655"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kalendář akcí na duben 2022: Užijte si elektrizující atmosféru na Superfinále florbalu, zasmějte se v ostravském Gongu nebo absolvujte velikonoční workshop