Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Velikonoce na Kanárech s českou cestovkou za necelých 11 000 Kč? Šli jsme do toho a vyplatilo se to!

Jak vypadají velikonoční svátky na „ostrovech věčného jara“? Letos jsme se to rozhodli otestovat na vlastní kůži a vyrazili na Fuerteventuru!

Kanárské ostrovy platí za dlouhodobě oblíbenou destinaci tuzemských i zahraničních celebrit i milovníků celoročně stabilního počasí. Letenky sem pořídíte za pár kaček, hotely, a hlavně strava se vám ale poměrně prodraží. Ostatně pořád jde o několik sopečných ostrůvků utopených v nekonečných hlubinách Atlantického oceánu

Dají se zažít „Kanáry“ low cost? Dají! A to dokonce s českou cestovkou a ve čtyřhvězdičkovém hotelu se stravou all inclusive! Protože last minute dovolené „testujeme“ delší dobu, uznáváme, že tentokrát jsme měli na destinaci, ale i hotel, a především cenu opravdu štěstí. Chtělo to ale pevné nervy.

Pláže na ostrově Fuerteventura
Ačkoliv je Fuerteventura sopečný ostrov, narazíte zde i na pláže, které pokrývá světlý písek ze Sahary.
Zdroj:
Shutterstock

Otestovali jsme za vás: Jak vypadají Vánoce v Egyptě na „last minute“ za necelých 10 000 Kč?

Letos z toho nic nebude…

Přesně to jsme si říkali ve chvíli, kdy jsme procházeli aktuální nabídku zájezdů s odletem na poslední chvíli. Velikonoce byly beznadějně vybookované, a pokud se uvolnily nějaké letenky, šlo převážně o Egypt, kde jsme ostatně strávili už Valentýna

Osud tomu ale asi chtěl a my jsme objevili zájezd na Fuerteventuru, která je součástí Kanárských ostrovů. Cena, která atakovala hranici 11 000 korun, nám nedala na výběr, a my jsme proto týdenní pobyt ve čtyřhvězdičkovém hotelu R2 Bahia Design Hotel & Spa Wellness obratem koupili. A dobře jsme udělali!

Ostrov Fuerteventura
Fuerteventura součástí Kanárských ostrovů, na kterých panuje celoročně stabilní počasí.
Zdroj:
Shutterstock

Hitparáda božských míst na Kanárských ostrovech, která nesmíte minout

Dovolená bez dětí a se španělskými delikatesami

Zmíněný hotel akceptuje pouze hosty 18+, což bylo příslibem pohodové a klidné dovolené uprostřed kanárské pustiny, kterou ostrov Fuerteventura nepochybně je. 

Stravování formou all inclusive pro změnu slibovalo, že všechna naše novoroční předsevzetí přijdou zanedlouho vniveč. Španělským specialitám, a hlavně výtečné cavě, která tady teče proudem, se ale jednoduše nedalo odolat. Ale pěkně popořádku a nepředbíhejme…

Pláže na Fuerteventuře
Mezi nejkrásnější pláže ostrova patří Playa de Cofete, Caleta del Marrajo, Flag Beach a Playa de la Concha.
Zdroj:
Shutterstock

Otestovali jsme za vás: Jak vypadá last minute zájezd s českou cestovkou a all inclusive za necelých 6 500 Kč?

Pětihodinový let „obávaným“ MAXem

Odlet byl naplánovaný na druhý den, necelou půlhodinu před polednem. Let byl operován leteckou společností Smartwings a „obávaným“ Boeingem 737 MAX 8. Nutno podotknout, že proběhl naprosto v pořádku a jen s velmi mírným, asi půlhodinovým zpožděním. Na palubě letadla se nepodávalo občerstvení v ceně letenky, což mnohé cestující nemile překvapilo. Jídlo bylo možné objednat předem přes pořádající cestovku nebo během letu zakoupit přímo z palubního menu.

Po příletu na letiště druhého největšího kanárského ostrova jsme si vyzvedli kufry a zamířili k východu, kde už na nás čekal zástupce tuzemské cestovní kanceláře, od kterého jsme obdrželi informace o hotelu a o úvodní schůzce. Protože jsme na Fuerteventuře nebyli poprvé, úvodního „briefingu“ jsme se tentokrát nezúčastnili. 

Kanárský ostrov Fuerteventura
Na Fuerteventuře je zeleně jen poskrovnu. Ostrov je divoký a bičovaný silným větrem.
Zdroj:
Shutterstock

Co si vzít s sebou do letadla? Nezapomeňte na léky, žvýkačku a pozor na zapalovače

Černá pláž a nekonečný oceán

Hotel, ve kterém jsme měli strávit nadcházející týden, byl umístěný v menší, zato však rozmanité a perfektně udržované tropické zahradě, přímo na kratší plážové promenádě. Tu lemovaly nejrůznější posilovací stroje, které už sice mají období největší slávy dávno za sebou, využití ale stále ještě najdou.

Promenádu obklopuje tmavý písek s okouzlujícím výhledem na nekonečný Atlantický oceán. Ačkoliv je Fuerteventura sopečný ostrov, občas tady narazíte na „bílé“ pláže, kam světlý písek doputoval až ze Sahary. V blízkosti hotelu je několik menších kopců a pustina, kterou čas od času protne menší letovisko s další sítí hotelových řetězců.

Ostrov Fuerteventura
Je libo přírodní bazén? Na Fuerteventuře žádný problém!
Zdroj:
Shutterstock

Kam na ostrově Fuerteventura? Užijte si písečné duny i malebné pláže

Designový hotel, kde není pro stres místo

Zmíněný adults only hotel se nachází asi 200 metrů od centra městečka Tarajalejo, v klidné a malé rybářské vesnici. Disponuje několika restauracemi, kde dennodenně servírovali výtečné pokrmy španělské kuchyně, ale i bazény a menším wellness centrem. Vstup do něj byl jednou za pobyt zdarma. Další vstupy byly spjaty s menším poplatkem. 

Pokoje byly velmi prostorné, designově zařízené a vybavené buď balkonem s výhledem na moře, či bazén nebo větší terasou. V hotelu nechybělo ani fitcentrum s okouzlujícím výhledem na oceán a prostor na stolní tenis. Samozřejmostí byli také animátoři, kteří zajišťovali nejrůznější animační programy pro všechny věkové skupiny.

Morro Jable
Zdejší mini-letoviska na vás dýchnou jedinečnou atmosférou.
Zdroj:
Shutterstock

Z Prahy na ostrov La Palma přímým letem! Od června do října 2024 realita

Velikonoce tak „trochu“ jinak

Strávit velikonoční svátky na Kanárských ostrovech zpětně hodnotíme jako skvělou volbu. A to nejen s ohledem na naprosto bezkonkurenční cenu našeho pobytu, ale také počasí, které zde na přelomu března a dubna panovalo.

I když foukal čerstvý vítr, teploty okolo 24 °C a množství slunečních paprsků proměnilo náš pobyt na pohodovou a příjemnou dovolenou, která je u běžných evropských destinací (typicky Řecko, Chorvatsko, Španělsko, Bulharsko a další) typická spíše pro letní měsíce. 

Dovolená na „Kanárech“ mimo sezónu je ideální pro všechny, kteří chtějí alespoň na chvíli uniknout z každodenního stereotypu a pracovního shonu. Pokud vás lákají celoročně stabilní teploty a možnost procestovat druhý největší Kanárský ostrov křížem krážem, je Fuerteventura jasnou volbou. Jen pozor na studený oceán, ten během jarních měsíců pokoří jen opravdoví otužilci...

Autorský text

 
 

Místo

28° 11' 32.6875", -14° 7' 3.2635"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Velikonoce na Kanárech s českou cestovkou za necelých 11 000 Kč? Šli jsme do toho a vyplatilo se to!