Přejít k hlavnímu obsahu

Krása vhodná na cesty: Jak se chytře sbalit do letadla

Last-minute letenky jsou koupeny a je na čase balit? Poskládat vše potřebné do příručního zavazadla může být výzva. A co teprve když přijde řada na kosmetiku a vaším úkolem je do uzavíratelného průhledného sáčku uložit veškeré líčení i péči o pleť.

Naštěstí existuje pár triků, které vám balení značně usnadní a umožní vám vzít si dva outfity na den i kompletní denní a noční skincare.

Hledejte řešení, ne problémy

Kufry ani tašky sice nejsou nafukovací, ale oblečení je mnohem skladnější, než se na první pohled zdá. Při balení vám pomůže motání oblečení do ruliček i cestovní sady kosmetiky. A v největší krizi vás zachrání vakuové pytle, ze kterých jednoduše vysajete vzduch, takže se jejich objem zmenší o více než polovinu. Ujistěte se ale, že v ubytování bude k dispozici žehlička, jinak byste v takto uloženém oblečení moc parády neudělali.

Cestovní balíček kosmetiky

Na dovolené bývá pleť zatěžována více než v běžném životě. Hned v letadle musí čelit klimatizaci, poté přijde náhlá změna teploty, ostré slunce nebo nadměrná vlhkost. Proto je důležité mít s sebou kosmetiku, která pleť před těmito vlivy ochrání. Využijte cestovní balení nebo si přelijte péči o pleť i parfémy do malých lahviček a mějte tak všechny své must-haves po ruce i na dovolené. Pokud letíte za teplem, určitě si zabalte opalovací krém i péči po opalování a před spaním pokožku těla i obličeje náležitě hydratujte. Nezapomínejte ani na vlasy, které v jiném podnebí trpí a vyžadují extra péči i ochranu před sluncem. 

Vychytávky při balení oblečení

Prvním krokem k úspěchu je uvážlivý výběr jednotlivých kousků ze šatní skříně. Vezměte si s sebou pouze věci, které můžete kombinovat na více způsobů a které se barevně nebijí. Nejvíce místa ušetříte, pokud oblečení smotáte do tenkých ruliček a poskládáte do sebe tak, aby nevznikaly žádné mezery. Výhodou „ruličkování“ je také to, že látku nemačká a nenechává viditelné přehyby. Zaměřte se také na obuv, ta je nejméně skladná, a pokud zvládnete dovolenou odchodit třeba jen ve dvou párech bot, určitě to při balení bude znát. Vezměte si tedy do letadla pohodlné tenisky, které poté využijete i na túry, a do kufru přihoďte už jen páskové boty na pláž nebo do města. 

Mějte vše potřebné po ruce

Dost možná oceníte i praktické organizéry, díky kterým budete mít své věci roztříděné a uspořádané tak, abyste se nemuseli zdlouhavě přehrabovat v kufru a hledat nabíječku na mobil mezi plavkami a ponožkami. Veškeré nezbytnosti, jako jsou sluchátka, knížka, peněženka, pas, jelení lůj a mobil, si sbalte do kabelky nebo ledvinky, kterou budete mít v průběhu letu stále u sebe.

Veronika Decsy
Copywriter
Copywriterka s přesahem do SEO, která se psaním živí od roku 2017. Dokáže se vcítit do potřeb klienta a tvoří věcné a poutavé texty. Některé z nich můžete najít například na portálu produktvdetailu.cz.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Krása vhodná na cesty: Jak se chytře sbalit do letadla