Přejít k hlavnímu obsahu

Nejkrásnější přírodní bazén planety mají na Samoe

Podle hodnocení zahraničních turistických portálů jde o místo s celoročně nejlepšími podmínkami pro koupání. Přesto, že tady nenajdete pláž, ba ani bílý karibský písek, míří k němu cestovatelé z celého světa. Údajně jde totiž o nejkrásnější přírodní bazén na planetě. Tušíte? Seznamte se s jezírkem To Sua – klenotem Samoy.

Zázrak uprostřed pralesa

Přeneste se ve svých myšlenkách do malé vesničky uprostřed tropického pralesa, kde všudypřítomná vlhkost mlží sklíčka brýlí i fotoaparátů. Vesnička Lotofaga je prošpikovaná vybledlými cedulemi s nápisem „To Sua“. Po několika nejistých krocích spočinete před maličkou dřevěnou chaloupkou, ve které sídlí místní „vrátný“. Po zaplacení vstupného spočinete před opravdovým přírodním klenotem jezírkem To Sua a začnete lapat po dechu i spoušti fotoaparátu.

Nádherná jáma, kterou mají na svědomí sopky

Obří tůň či Velká díra jsou další názvy jezírka, jehož vznik úzce souvisí se sopečnou činností. Dávejte však pozor pod nohy, jezírko se nachází v hloubce 30 metrů! Aby nedošlo k úrazu nebo katastrofě, okolí kolem kráteru je oplocené a před nebezpečím varují také cedule. Najdete zde i několik označených vyhlídek, odkud pořídíte dokonalé fotografie, o kterých si budou vaši známí a přátelé myslet, že jde o digitálně upravené snímky šikovného grafika.

I okolí bazénku je krásné.
Zdroj: Bigstockphoto

Po schodech až do ráje

Drtivá většina turistů však nezůstane jen u pozorování tyrkysové hladiny, na níž se zrcadlí okolní rostlinstvo a blankytně modré nebe a vydá se na krkolomnou cestu po příkrých schodech a ještě prudším žebříku, na jehož konci je ale čeká nezapomenutelný zážitek – koupání v nejkrásnějším přírodním bazénu světa. Zahledět se můžete do obřích hloubek, jejichž voda je tak průzračná, že s pomocí potápěčských brýlí dohlédnete až na daleké písčité dno. Společnost vám budou dělat pestrobarevné rybky rozmanitých velikostí i tvarů.

Jezírko s podmořským tunelem

Další raritou jezírka je i podmořský tunel, který ho spojuje s oceánem. Jistá dávka opatrnosti je tady na místě, rozhodnete-li se do jezírka skočit z vyšších příček žebříku. Vždy se nejdřív ujistěte, že je hladina jezírka dostatečně vysoká. Díky podmořskému tunelu a unikátnímu spojení s oceánem se totiž průběžně mění, což zavání nepěkným úrazem. V každém případě jde však o jedinečný zážitek uprostřed tropické zahrady, který se vám až do konce života nepodaří vytěsnit z paměti.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

-14° 2' 37.626", -171° 33' 43.2"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejkrásnější přírodní bazén planety mají na Samoe