Přejít k hlavnímu obsahu

Od Princezniny jeskyně k dobrodružné jízdě džunglí. Kde se ukrývá jedno z nejkrásnějších míst Thajska?

Pro milovníky darů moře zní název thajské provincie Krabi velmi libozvučně. Příjemné je to tam i ve skutečnosti. Jde totiž o oblíbené letovisko milovníků odpočinku na exotických mořských plážích. Právem se považuje za jedno z nejhezčích míst v Thajsku.

Místní vysoké vápencové skály lze označit za největší hit celého okolí. Tvarů, do kterých je příroda obrousila, je bezpočet. Najdeme tu třeba takzvané „Princezniny jeskyně“. Podle legendy se tu kdysi dávno utopila dcera královského páru. Rybáři od té doby místo považují za posvátné a nosí jí sem dary.

Ale pojďme pěkně popořádku. Kde vlastně tento překrásný kout světa najdeme? V centrální části dlouhého poloostrova Zadní Indie, který vybíhá do moře z jižní části thajské pevniny. Zdejší pobřeží omývá průzračné Andamanské moře.

Pohádkově krásné ostrovy Phi Phi najdeme západně od pevniny Krabi.
Zdroj: Bigstockphoto

Poměrně blízko se nachází další vyhlášené plážové ráje – Ko Lanta, Ko Yao Yai nebo Phi Phi, kde se natáčel slavný dicapriovský snímek Pláž. Ve vedlejší provincii Phang Nga se zase točila bondovka Muž se zlatou zbraní.

INZERTNÍ SDĚLENÍ: Ohřejte se u moře v Thajsku!

Poznejte nádherné pláže a ikonické skály Krabi na cestě po nejúchvatnějších místech Thajska. Podíváte se i do hlavního města Bangkoku nebo na kouzelné ostrůvky souostroví Phi Phi. Vydejte se s námi na cestu po velkém okruhu jihem Thajska. Povedou vás místní a jeden česky mluvící průvodce.
více informací

Přímořská provincie Krabi se nachází také nedaleko Phuketu. I tady představují hlavní devizu špičkové resorty s prvotřídním servisem, ale když se řekne Krabi, naskočí většině lidí spíše ikonické skalní útvary na pobřeží.

Na Phuketu se hodně proslavila pláž Phra Nang, ale ještě větší oblibu si získala vyhlídková místa jako vyvýšená místa u pláže Railay přímo v Krabi. Tam je krajina Phuketu i Krabi jako na dlani.

Dobrodružná jízda džunglí

Vraťme se zpět do Krabi. Tam z moře vyrůstají jedny z nejkrásnějších ostrůvků světa. Vysoké vápencové kužely porostlé tropickou vegetací, by se nemusely bát srovnání ani s obrovitými havajskými sopkami.

Jejich kouzlo si nejlépe vychutnáte při plavbě mořskou kanoí – ta vás neslyšně odveze do jiného světa – třeba do oblasti Ao Luk, kde v hustých mangrovníkových porostech pradávní obyvatelé Thajska zanechali půvabné jeskynní malby.

Pláž Railay skrývá půvabné jeskyně.
Zdroj: Bigstockphoto

V hustých pralesech provincie Krabi ostatně čeká mnohem více dobrodružství – vydat se můžete na trek džunglí na slonech a na vlastní kůži okusit vlhké horko a omamnou vůni deštného pralesa. Při průchodu bujným větvovím cizokrajných stromů se tu a tam v mlžném oparu objeví malebné jezírko nebo dokonce termální prameny. Je svět krásnější ze hřbetu koně, nebo slonů?

 
 

Místo

7° 43' 57.4032", 99° 2' 7.6416"
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Od Princezniny jeskyně k dobrodružné jízdě džunglí. Kde se ukrývá jedno z nejkrásnějších míst Thajska?