Přejít k hlavnímu obsahu

Tipy na podzimní prázdniny na Moravě: Poodhalte tajemství starobylého hradu nebo se zúčastněte workshopu pravěkých umění

Podzimní prázdniny letos proběhnou ve dnech 27. až 29. října. Děti si tak užijí rovných pět dnů volna! Kam s nimi vyrazit na Moravě? Poradíme!

Den plný zážitků v Kroměříži

Máte doma menší dítka škol(k)ou povinná? Vezměte je na výlet do Kroměříže! Kromě prohlídky kouzelného zámku, zámeckého parku a nedaleké květné zahrady tady můžete navštívit i muzeum filmových legend nebo zamířit do kroměřížského dětského světa, kde na vaše ratolesti čeká lanový park, trampolínové centrum, skate park, řada nafukovacích atrakcí, lezecká stěna nebo herní simulátory. Rodiče pak jistě ocení chill out zónu nebo domácí bistro s celou řadou dobrot.

Pohled na květnou zahradu v Kroměříži
Květná zahrada v Kroměříži je společně se stejnojmenným zámkem největším lákadlem oblasti.
Zdroj:
Bigstockphoto

Tajemství hradu v Karpatech ve středisku Klíč

Máte doma malého zvědavce, kterého lákají záhady a starobylé legendy? Navštivte s ním frýdeckomístecké středisko volného času Klíč, které u příležitosti podzimních prázdnin pořádá zajímavou akci s názvem „Tajemství hradu v Karpatech“. Děti se vydají na turistickou základnu Višňovku, jejíž prostory se promění v tajuplný hrad stojící na neméně tajuplném pohoří Karpat.

Během dobrodružné výpravy se potkají s majitelem hradu baronem Gorcem z Gorceny a s jeho šíleným vědcem Orfanikem. Na cestě se navíc dozvědí mnoho zajímavostí o příběhu tajemného hradu, ale i o Karpatském pohoří a různých mýtech i legendách zmíněné oblasti.

Podzimní prázdniny v Muzeu Šipka

Chystáte se na výlet do historického města Štramberk? Naplánujete jej na termín mezi 27. a 29. říjnem. Právě v těchto dnech totiž ve štramberském muzeu Šipka proběhnou workshopové dílny na téma Pravěká umění. Zájemci si tak budou moct vyrobit například šamanský náhrdelník ze „zubů zvířat“ nebo namalovat pravěkou jeskynní malbu. Podzimní workshop bude probíhat denně od 9 do 17 hodin.

Pohled na Štramberk
Štramberská Trúba je dominantou tohoto unikátního historického místa.
Zdroj:
Bigstockphoto

Rodinné odpoledne ve Skalka Family Park

Jste z Ostravy a okolí a máte doma menší dítka? Vyrazte společně s nimi do Skalka Family Park, který najdete pouhé dva kilometry od Vřesinské tramvajové smyčky. Součástí areálu je bezplatné velkokapacitní parkoviště, které pojme až 250 automobilů. Děti se můžou vyřádit na některé z 32 atrakcí, z nichž naprostá většina je zahrnuta v ceně základního vstupného do areálu (děti od 100 Kč, rodiče od 50 Kč).

Kromě atrakcí se tady můžete setkat se zvířaty v minizoo nebo si vyzkoušet virtuální realitu. V úterky až pátky tady mají otevřeno od 13 do 18 hodin, o víkendu otevírají ještě o tři hodiny dřív.

Podzimní prázdniny v zábavním vědeckém parku VIDA!

Pokud máte doma malého vědátora, kterého zajímá, co se děje s jeho tělem i světem kolem něj, vezměte ho na unikátní výlet do brněnského vědeckého parku VIDA!, který je přímo stvořený pro velké i malé. Čekat na vás bude 175 interaktivních exponátů, zemětřesná deska, rentgenové oči, oceán v lahvi, kolo na laně, rotující místnost, simulátor povodně, model lidského srdce v nadživotní velikosti, společenství mravenců Atta, archeologické pískoviště, vodní tiskárna i 3D kino nebo zábavná science show.

Protože je areál vskutku rozsáhlý, vyčleňte si na jeho prohlídku ideálně celý den. Otevřeno tady o prázdninách mají od 10 do 18 hodin a za celodenní vstup zaplatíte 230 (dospělí) nebo 130 (děti) korun.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3zdroj 4

 
 

Místo

49° 17' 52.3751", 17° 22' 49.8125"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Tipy na podzimní prázdniny na Moravě: Poodhalte tajemství starobylého hradu nebo se zúčastněte workshopu pravěkých umění