Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Tyhle pláže zvolili cestovatelé za ty vůbec nejkrásnější na celé planetě. Pojďte na virtuální prohlídku

Známý cestovatelský portál Tripadvisor konečně odhalil nejlépe hodnocené pláže světa. Do TOP desítky se dostaly nejen australské krásky, ale i pláže v Evropě.

Whitehaven Beach (Austrálie)

Whitehaven Beach Austrálie
Australská kráska vás ohromí nejen svou velikostí, ale především čistotou.
Zdroj:
Bigstockphoto

Australská kráska se v žebříčku nejkrásnějších pláží světa už nějaký ten pátek objevuje. Whitehaven Beach na australských Whitsunday Islands, ležících východně od Queenslandu, má prostě všechno, co byste od světové jedničky očekávali. Nechybí tady průzračně čistá voda, stejně jako nekonečné pásy bílého písku.

Santa Maria Beach (Kuba)

Santa Maria Beach Kuba
Kubánská pláž Santa Maria Beach je bezkonkurenčně tou nejkrásnější v zemi.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kuba je proslulá svými kilometry přenádherných pláží. Proto asi nikoho nepřekvapilo, že se jedna z nich dostala do absolutní TOPky portálu Tripadvisor. Santa Maria Beach je součástí kubánské Havany a kromě jemného písku a průzračného moře tady můžete za ideálních podmínek spatřit taky dovádějící delfíny.

Baia do Sancho (Brazílie)

Baia do Sancho Brazílie
Brazilská pláž Baia do Sancho se ve výčtu známého cestovatelského portálu Tripadvisor objevuje celkem pravidelně.
Zdroj:
Bigstockphoto

Ani tahle brazilská kráska není v nejnovějším žebříčku žádným nováčkem. Najdeme ji v souostroví Fernando de Noronha, přibližně 350 km severovýchodně od pobřeží Brazílie. Hned na první pohled vás na ní upoutá čistota zdejších vod, stejně jako okouzlující scenerie plné zeleně a majestátných útesů.

Grace Bay (Turks & Caïcos)

Grace Bay Turks & Caïcos
Ani karibská pláž Grace Bay Turks není v žebříčku nejkrásnějších pláží žádným nováčkem.
Zdroj:
Bigstockphoto

Že jste už o Grace Bay někdy slyšeli? Není divu, taky ji cestovatelé napříč světem hodnotí velmi kladně. Důvodem je nejen neuvěřitelně bílý písek, který omývá tyrkysové moře, ale také ohromující délka pláže a skutečnost, že ani během hlavní sezóny tady není hlava na hlavě. Pláž Grace Bay se nachází na ostrově Providenciales, který je součástí souostroví Turks a Caicos v Karibiku.

St. Pete Beach (Florida)

St. Pete Beach
To pláž St. Pete Beach na Floridě se v žebříčku Tripadvisor objevila poprvé.
Zdroj:
Bigstockphoto

Hledáte pláž, na které v pohodě vydržíte celý den? Pak je floridská St. Pete Beach jasnou volbou. Pláž najdete poblíž Tampy a zamilují si ji nejen romantické duše, které odsud mohou sledovat okouzlující západy slunce, ale taky milovníci vodních sportů.

Turquoise Bay (Austrálie)

Turquoise Bay Austrálie
Turquoise Bay v Austrálii je nejen pláží, ale také stejnojmenným zálivem s okouzlujícími sceneriemi.
Zdroj:
Bigstockphoto

Západní popbřeží Austrálie ukrývá další krásku, která se objevila ve výčtu nejlépe hodnocených pláží světa. Tentokrát jde o Turquoise Bay – záliv se stejnojmennou pláží, který nabízí okouzlující scenerie, stejně jako pruhy bílého písku a průzračné moře. Pláž si zamilují především milovníci potápění a šnorchlování.

Eagle Beach (Aruba)

Eagle Beach Arruba
Eagle Beach obsazuje přední místa žebříčku o nejkrásnější pláže světa celkem pravidelně.
Zdroj:
bigstockphoto

Eagle Beach na Arubě se pyšní jemným pískem a tyrkysovou barvou moře. Je oblíbená u milovníků vodních sportů a navíc odtud můžete pozorovat okouzlující západy slunce. Proslulá kráska se ve výčtu nejkrásnějších pláží světa objevuje pravidelně.

Spiaggia dei Conigli (Itálie)

Spiaggia dei conigli Itálie
Na italské králičí pláži králíky nečekejte. Dost dobře tady ale potkáte dovádějící delfíny.
Zdroj:
Bigstockphoto

Pláž Rabbi, italsky Spiaggia dei conigli, je součástí oblíbeného italského ostrova Lampedusa ve Středozemním moři. I přesto, že se pláži přezdívá „králičí“, na králíky tady narazíte pouze stěží. Jejich absenci vám ale vynahradí přítomnost dovádivých delfínů nebo mořských želv, které sem v pravidelných intervalech připlouvají klást vejce.

Ka'anapali Beach (Havaj)

Ka'anapali Beach Havaj
Havajská kráska Ka'anapali nabízí okouzlující panoramata a průzračně čistou vodu.
Zdroj:
Bigstockphoto

Ka'anapali Beach se nachází na proslulém ostrově Maui, který je druhým největším havajským ostrovem. Stejně jako ostatní havajské ostrovy je i Maui doslova prošpikován přenádhernými plážemi. Jednou z nich je i krása jménem Ka'anapali Beach, která láká na sladké nicnedělání a lenošení, koupání i šnorchlování.

Baía dos Golfinhos (Brazílie)

Baía dos Golfinhos Brazílie
Ve výčtu nejkrásnějších pláží má Brazílie více želízek v ohni. Jedním z nich je i Baía dos Golfinhos ve státě Santa Catarina.
Zdroj:
bigstockphoto

Náš výčet nejkrásnějších pláží uzavřeme další brazilskou kráskou, jejíž jméno je Baía dos Golfinhos. Pláž s jantarovým pískem najdete ve státě Santa Catarina. Co sem kromě její krásy cestovatele láká? Nepochybně vysoká pravděpodobnost toho, že během odpočinku zahlédnou ve zdejších vodách dovádějící delfíny.

 
 

Místo

-20° 16' 55.6323", 149° 2' 19.4471"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Tyhle pláže zvolili cestovatelé za ty vůbec nejkrásnější na celé planetě. Pojďte na virtuální prohlídku