Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Nejkrásnější pláže Austrálie sbírají „lajky“ po milionech, hostí velryby a lákají turisty i žraloky

Na sociálních sítích sbírají statisíce „lajků“ od fanoušků z celého světa a jejich kráse podlehly celebrity z těch nejvzdálenějších koutů planety.

O čem je řeč? O nejkrásnějších plážích Austrálie, které vám učarují na první pohled. Našli jsme pro vás rovnou deset dechberoucích krásek, jejichž (byť třeba jenom virtuální) návštěva se vám vryje do paměti nesmazatelným písmem. Pohodlně se proto usaďte. Naše krasojízda právě začíná!

White Heaven Beach

Pláž White Heaven Beach
Pláž White Heaven Beach je jen kousíček od proslulého Velkého bariérového útesu.
Zdroj:
Bigstock.com

Asi nenajdete fotogeničtější (a taky fotografovanější) pláž než tu, která se rozprostírá na magickém souostroví Hamilton, na ostrově Whitsundays. White Heaven Beach má na délku sedm kilometrů a nabízí ideální podmínky pro lenošení a sladké nicnedělání i adrenalinové potápění. Pláž totiž najdete jen kousek od proslulého Velkého bariérového útesu.

Jervis Bay

Pláž Jervis Bay
Jervis Bay se může pochlubit tím nejbělejším pískem na celém světě.
Zdroj:
Bigstock.com

Tahle kráska uchvátila miliony turistů z celého světa. Nutno podotknout, že zcela právem. Jde totiž o zátoku a stejnojmennou pláž s tím vůbec nejbělejším pískem na světě. Jervis Bay se rozprostírá u několika rezervací (Parma Creek Nature, Currambene) a národního parku Booderee s množstvím původních lesů a turistických stezek vedoucích po útesech.

Surfers Paradise Beach

Pláž Surfers Paradise
Surfers Paradise Beach je oblíbenou pláží surfařů.
Zdroj:
Bigstock.com

Spousta pláží, které jsou součástí Austrálie, je doslova jako stvořená pro surfování. Jedna z nich ale patří na absolutní špici, o čemž ostatně svědčí taky její název. Jde o Surfers Paradise Beach, kterou najdete ve městě Gold Coast (stát Queensland). Pět kilometrů dlouhá kráska nabízí jedinečné výhledy na mrakodrapy, které se dotýkají oblohy na jedné straně a okouzlující přírodní scenerie na straně opačné. Pokud se dosyta nabažíte surfování, vydejte se na průzkum nedalekého deštného pralesa Lamington.

Bondi Beach

Pláž Bondi Beach
Pláž Bondi Beach patří mezi ty, v jejichž vodách potkáte žraloky jen velmi zřídka.
Zdroj:
Bigstock.com

O vodách Austrálie se často hovoří se spojitosti se žraloky. Pokud chcete mít přece jen o něco větší jistotu, že tyhle vládce moří na plážích nepotkáte, vydejte se na Bondi Beach, která je nejoblíbenější pláží turistů přijíždějících do Sydney. Bondi beach se vyznačuje nedotčenými písky, hlubokými modrými vodami a vynikajícími vlnami určenými výlučně pro milovníky surfování. Na své si tady přijdou nejen milovníci lenošení a vodních sportů, ale také vyznavači golfu. Pro ně je nedaleko pláže připraveno devítijamkové golfové hřiště, umístěné na vrcholu útesu.

Port Willunga beach

Pláž Port Willunga beach
Port Willunga beach zaujme především beznadějné romantiky.
Zdroj:
Bigstock.com

Tuhle krásku najdete v Adelaide (jižní Austrálie). Ačkoli nejde o turisty hojně vyhledávanou pláž, kterou většina z nich touží zvěčnit na Instagram nebo jiné sociální síti, jde o jednu z nejromantičtějších pláží v zemi. Okouzlující panoramata, vysoká skaliska a jedinečné západy slunce potěší zejména romantické povahy. 

Byron Bay Beach

Pláž Byron Bay Beach
Byron Bay Beach byla v minulosti často spojována s hippie kulturou.
Zdroj:
Bigstock.com

Také v zálivu Byron Bay Beach najdete perfektní vlny pro surfování a další vodní radovánky. Pláž je součástí New South Wales a v minulosti byla hojně spojována s hippie kulturou. Byron Bay Beach nabízí ideální podmínky nejen pro surfování, ale také koupání a windsurfing. Dlouhý pás písku pak vybízí ke sladkému nicnedělání a lenošení.

Brighton Beach

Pláž Brighton Beach
Brighton Beach láká na pestrobarevné domečky, které jsou rozeseté v jedné řadě okolo pobřeží.
Zdroj:
Bigstock.com

Brighton Beach najdete v kulturou nabitém Melbourne. Co vás na téhle krásce zaujme ze všeho nejvíc? Určitě pestrobarevné domečky, které jsou rozeseté v jedné řadě okolo pobřeží. Jejich historie sahá do 19. století, kdy sloužily jako převlékací kabinky ve viktoriánském stylu. Dnes jsou ale zajímavou investicí. Bohužel na ni dosáhnou jenom místní se zhruba 200 tisíc dolary v kapse. 

Hallett Cove Beach

Pláž Hallett Cove Beach
Hallett Cove Beach má sice jenom kilometr. Vysoká skaliska v jejím bezprostředním okolí vám ale učarují.
Zdroj:
Bigstock.com

Pokud milujete romantická zákoutí s minimem turistů a okouzlujícími západy slunce, zamiřte na utajenou krásku jménem Hallett Cove Beach. Pláž sice není svou kilometrovou rozlohou nejdelší, na druhou stranu jí obklopují majestátné skály mnohdy šplhající až do výšky 60 metrů.

75 Mile Beach

75 Mile Beach
75 Mile Beach pravidelně obsazuje přední příčky v anketách o nejkrásnější pláže světa.
Zdroj:
Bigstock.com

Tahle kráska už několikrát obsadila přední příčky v anketě o nejkrásnější pláž světa. A my jí to rozhodně nemáme za zlé. 75 Mile Beach se rozkládá na největším písečném ostrově Austrálie s názvem Fraser Island. Díky své rozloze je oblíbeným cílem místních i turistů z blízkého či vzdáleného okolí. Protože jde ale o pláž hojně okupovanou žraloky, její průzkum doporučujeme spíše po souši.

Mandalay Beach

Mandalay Beach
Mandalay Beach získala své jméno podle vraku, který v jejích vodách ztroskotal.
Zdroj:
Bigstock.com

Okouzlující pláž Mandalay najdete asi 30 minut od Walpole. Své jméno získala podle norské lodi, která v těchto místech ztroskotal v roce 1911. Vrak lodi je ve vlnách stále dost dobře patrný. Oblast je oblíbená nejen turisty, ale také rybáři. Pokud navíc budete mít štěstí, můžete tady zahlédnout velryby, které sem každoročně migrují.

 
 

Místo

-20° 16' 57.2232", 149° 2' 15.7344"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejkrásnější pláže Austrálie sbírají „lajky“ po milionech, hostí velryby a lákají turisty i žraloky