Přejít k hlavnímu obsahu

Kam na Vánoce v roce 2022? Máme tipy pro milovníky zimních sportů i lenošení na pláži

Do nejkrásnějších svátků v roce zbývá posledních pár týdnů. Pokud přemýšlíte o vánoční dovolené v zahraničí, nechte se inspirovat následujícími tipy!

Spojené arabské emiráty: Když vás láká luxus a nákupy

Spojené arabské emiráty jsou sázkou na jistotu za předpokladu, že si chcete i během třeskuté zimy užít horké počasí a koupání na vyhřátých plážích.

Jakmile vás povalování na lehátkách přestane bavit, stačí si naplánovat program v některém z obřích nákupních středisek, kde nechybí adrenalinové zip-line, ale třeba ani zastřešené ledové kluziště. Když k výše uvedenému připočtete ještě luxusní restaurace a obchody vyhlášených značek, jen těžko budete hledat konkurenta.

Dubaj
Milujete luxus a nakupování? Emiráty jsou tou správnou volbou nejen na Vánoce.
Zdroj:
Shutterstock

Kapverdské ostrovy: Když chcete zažít „no stress“ v reálu

Pokud si plánujete užít klidnou dovolenou bez všudypřítomných davů, jsou Kapverdy jasnou volbou. Právě tady totiž skutečně poznáte, jak vypadá pravá a nefalšovaná „no stress“ dovolená. Protože jsou ostrovy i dnes stále ještě dost izolované, čtyř a pěti hvězdičkových resortů zde najdete opravdu jen poskrovnu. O to větší zážitek je ubytovat se v některém z nich. Kam totiž lidské oko dohlédne, tam spatříte nekonečné písčité duny. A resort tak bude na tomhle magickém kousku země působit doslova jako pohádková oáza a fata morgana z jiného světa.

Kapverdy
Až na Kapverdách doopravdy zjistíte, jak vypadá dovolená, kde není pro stres místo.
Zdroj:
Shutterstock

Francie: Když milujete lyžování a zimní sporty

Patříte mezi milovníky zimních sportů? Pak asi vaše odpověď na otázku „kam na Vánoce 2022“ bude pravděpodobně jasná. Právě ve Francii totiž najdete ta nejvyhlášenější lyžařská střediska, kam se sjíždí milovníci zimních sportů z celého světa.

Pokud lyžování zrovna dvakrát neholdujete, určitě Francii nezatracujte. Kromě vyhlášených lyžařských středisek tady najdete i řadu wellness center a historických památek, které jsou – převlečené do zimního kabátku – o to kouzelnější.

Lyžovačka ve Francii.
Francie nabízí jedny z nejlepších lyžařských středisek v Evropě.
Zdroj:
Shutterstock

Omán: Když vás lákají vůně perských dálek

Láká vás exotika a dálky Perského zálivu? Novinkou v nabídce tuzemských cestovních kanceláří je Omán. Dovolenou si tady užijete prakticky v kterémkoliv ročním období.

Kromě přenádherných pláží a panenské přírody zde můžete obdivovat i nespočet historických a kulturních památek, ale i skalní masivy, které vybízejí k celodenním trekům, či nekonečné pláže pokryté jemným pískem. Na své si tady přijdou také milovníci potápění a šnorchlování i gastro nadšenci do tradiční arabské kuchyně.

Dovolená v Ománu
Omán je poměrně novou destinací, která se v katalozích tuzemských cestovek začala objevovat poměrně nedávno.
Zdroj:
Shutterstock

Egypt: Když máte omezený rozpočet a chcete se potápět

Nechcete trávit vánoční svátky ve studeném Česku, ale jste limitováni rozpočtem? V tomhle případě voltě cenově dostupný Egypt. Na výběr máte hotely zvučných jmen, nekonečné pláže i pohádkové zálivy. Samozřejmostí jsou historické a kulturní památky, jejichž návštěva je během mimo hlavní sezónu díky nižším teplotám mnohem příjemnější. Pokud plánujete šnorchlování a potápění, pak se vyplatí přibalit s sebou neopren. Voda má na konci roku teplotu od 24°C do 25°C.

Vánoce na pláži
Egypt představuje cenově dostupnou dovolenou s bonusem v podobě úžasného podmořského života.
Zdroj:
Shutterstock

Maďarsko: Když se chcete nechat hýčkat

Nelákají vás exotické dálky a raději byste Vánoce strávili „za humny“? Vydejte se do Maďarska. Zdejší termály jsou vyhlášené a navštěvují je cestovatelé z blízkého i vzdálenějšího okolí. Místo všudypřítomného stresu a shonu si dopřejte týden plný rozmazlování. Předností této lokality je nejen její blízkost, ale také cenová dostupnost a wellness služby na vysoké úrovni.

Maďarské termály
Maďarské termály jsou vyhledávané nejen o vánočních svátcích.
Zdroj:
Shutterstock

Zanzibar: Když chcete lenošit a život si trochu okořenit

Láká vás spíše válecí dovolená na pláži, jejíž písek budou omývat tyrkysové vody oceánu? Nevadí vám dlouhý let, který je nutný k překonání necelých 7 000 kilometrů? Pak se vydejte na exotický Zanzibarostrov provoněný kořením!

Kromě lenošení na pláži se vydejte také na tzv. spice tour, kde zjistíte, jak roste vanilka, voňavý hřebíček nebo skořice. Koření, jehož kvalita se s tou v našich obchodech nedá srovnat, si navíc můžete odvézt domů jako voňavý suvenýr!

Zanzibar v Tanzanii
Zanzibar je klenotem Tanzanie. Oceán tu vypadá jako podařené dílo zkušeného grafika.
Zdroj:
Shutterstock

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

23° 46' 47.8022", 54° 4' 37.2005"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam na Vánoce v roce 2022? Máme tipy pro milovníky zimních sportů i lenošení na pláži