Přejít k hlavnímu obsahu

Dubaj si připisuje další rekord. Nově se může pochlubit nejvyšším nekonečným bazénem

O tom, že Dubaj je místem netušených možností asi nemá smysl zdlouhavě diskutovat. Fascinující město plné rekordů se může pochlubit rovnou několika světovými „nej“.

Zmínit musíme třeba největší nákupní centrum na světě Dubai Mall s více než 1200 obchody, 200 restauracemi, třípodlažním kluzištěm a gigantickým akváriem s kapacitou 10 milionů litrů vody.

Kromě toho tady najdeme i nejvyšší mrakodrap světa, nejrozsáhlejší krytou sjezdovku nebo takové raritky jako největší fotorámeček (150 metrů na výšku a 95,5 metrů na šířku) a 64 kilogramový a 21 karátový zlatý prsten známý jako Najmat Taiba, který je (jak jinak) tím vůbec největším na celém světě. Od počátku letošního roku si ale může tahle metropole připsat další originální prvenství.

V 77. patře a výšce 210 metrů nad zemí se tady na terase jednoho z luxusních dubajských hotelů nachází nejvýše položený infinity pool světa. Nekonečný bazén nabízí nádherné výhledy na městskou čtvrť Dubai Marina, umělý ostrov Palm Džumeira, ale i ikonickou dubajskou plachetnici Burdž al-Arab.

Pohled jen pro vyvolené

Nejvýše položený infinity pool světa mohou od března letošního roku navštívit jen hosté ubytovaní v pětihvězdičkovém hotelu Address Beach Resort, který stojí přímo na pláži, v blízkosti promenády The Walk ve čtvrti Jumeirah Beach Residence.

Ale ani návštěvníci „z venku“ nepřijdou zkrátka. Ti si mohou užít krásy a luxusu tohohle megalomanského hotelu alespoň prostřednictvím jeho originální restaurace.

A pokud patříte mezi milovníky adrenalinu, zamiřte do nedalekého centra Skydive Dubai a absolvujte tandemový seskok padákem ze čtyřkilometrové výšky. Během něj budete mít nejvýše položený nekonečný bazén na světě doslova jako na dlani…

Address Beach Resort Dubaj
Hotel si už v minulosti připsal jedno zajímavé prvenství.
Zdroj:
Address Hotels

Infinity pool není jediným prvenstvím hotelu

Pětihvězdičkový Address Beach Resort se kromě nejvýše položeného nekonečného bazénu ale může pochlubit taky dalším prvenstvím. To nesouvisí s jeho bazény, ale s designem. Luxusní ubytovací zařízení má tvar mrakodrapu, který tvoří dvě budovy spojené v dolních a horních patrech.

Právě nahoře, ve 210 metrech, se nachází nejvýše položený obyvatelný prosklený „spojovník“, který byl pro hotel historicky vůbec první vstupenkou do Guinnessovy knihy rekordů. Za noc v tomhle okouzlujícím skvostu zaplatíte částku mezi 5 a 12 tisíci korunami, což rozhodně není málo.

Zdroj informací zdroj 1, zdroj 2.

 
 

Místo

25° 4' 21.3408", 55° 7' 35.6377"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Dubaj si připisuje další rekord. Nově se může pochlubit nejvyšším nekonečným bazénem