Přejít k hlavnímu obsahu

„Dobrý den, prsa ven!“ Paříž otevřela novou naturistickou restauraci

Miláčku, dej mi pět minut, jenom na sebe něco hodím,“ tuhle větu asi slýchává každý muž, který se někdy se svou drahou vypravil do společnosti. Většinou bývá z „pěti minut“ dobrá půlhodinka, protože dámy se jednoduše nemohou rozhodnout, jestli se pro dnešní příležitost hodí ty okouzlující krajkové šaty anebo dlouhá róba se špagetovými ramínky. Pánové koulí očima a ženy propadají panice. Co kdybychom vám ale řekli, že v Londýně, Tokiu, Melbourne a nově také Paříží tohle dilema řešit nemusíte?

Foie gras  v ráji

Žádný přísně stanovený dress code, žádné starosti s nevyžehlenou košilí anebo nepříjemně se rolující sukní. Právo mít na sobě šaty mají v nově otevřené pařížské restauraci jenom číšníci. Majitel podniku v sedmém pařížském obvodu se nechal inspirovat restauracemi, které sklízí po celém světě nevídaný úspěch.

Na rozdíl od ostatních tady ale nenajdete plenty, které by poskytovaly alespoň trochu toho soukromí. Stolky jsou tady vedle sebe umístěny tak, jako v kterékoli jiné restauraci. Pochutnat si ale můžete na vyhlášených foie gras, šnecích nebo veganských specialitách.

Jídlo, včetně předkrmu a dezertu tady stojí 49 eur.

Hygiena a šok za okny

Aby mohl podnik fungovat, musí nutně splňovat přísná hygienická opatření. A ta se samozřejmě netýkají pouze kuchyně. Protože si zákazníci odloží v šatně a ke stolu dorazí nazí, jsou na každé židli umístěny povlaky určené na jedno použití, které se po sklizení stolu likvidují.

Možná vás také zajímá, jakým způsobem je zajištěno, aby korzující kolemjdoucí neutrpěli šok při pohledu na nahé strávníky. V oknech jsou umístěny neprůhledné závěsy, které přeci jen poskytují trochu toho soukromí.

Pařížská restaurace byla otevřena na konci roku 2017. Svršky je možno odložit do zamykatelných skříněk.

Paříž jako Mekka nudistů

Majitel restaurace si na nezájem návštěvníků rozhodně nestěžuje. Ačkoli tady jídlo s předkrmem a dezertem stojí asi 50 Eur, v podniku má věčně plno. Důvodem je skutečnost, že Paříž je ve své podstatě rájem nudismu.

Nudismus a jeho doprovodné směry jako třeba naturismus je tady považován za oblíbený životní styl. Kromě nudistické restaurace tady totiž existuje i park Bois de Vincennes, kde je vstup s oděvy přísně zakázán.

 
 

Místo

48° 50' 9.33", 2° 23' 50.5248"
Rubrika:
Aktivity:

Kultura

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

„Dobrý den, prsa ven!“ Paříž otevřela novou naturistickou restauraci