Přejít k hlavnímu obsahu

Nejhlubší bazén světa najdete u našich sousedů. Prvenství nebude držet dlouho

Na sklonku roku 2020 se v malém polském městečku Mszczonów otevřel bazén nazvaný Deepspot. Na tom by asi nebylo nic tak zajímavého, pokud by nešlo o nejhlubší bazén světa.

Zkušení potápěči se tady mohou ponořit až do hloubky 45,5 metru. Bazén navíc není obyčejnou nádrží, ale tvoří ho několik tematicky zařízených „místností“. V jedné z nich se třeba potopíte k mayským ruinám, v jiné prozkoumáte podvodní jeskyni a v další odhalíte tajemství, které ukrývá tajemný vrak lodi.

V tomhle polském bazénu samozřejmě nežijí žádní vodní živočichové, potápění v moři nebo oceánu vám proto tak úplně nevynahradí. Vhodný je ale jak pro začínající potápěče, kteří si tady osvojí zásady bezpečného ponoru, tak pro jejich zkušené kolegy, hledající trochu toho adrenalinu v tuzemských podmínkách.

Polsko Deepspot
Výstavba bazénu trvala dva roky a investora vyšla na 230 milionů korun.
Zdroj:
Facebook stránka Deepspot

Pokud byste sem chtěli zamířit a nenamočit se, můžete na podvodní krásy koukat skrze prosklený tunel, který jednotlivé části spojuje. A krásu téhle unikátní stavby si mohou užít taky hosté zdejšího hotelu s výhledem na podvodní svět.

Deepspot pojme asi 8000 kubických metrů vody, což je pro představu tři až čtyřikrát více, než má běžný plavecký bazén. Unikátní vodní svět, jehož výstavba trvala dva roky, přišel investora na neuvěřitelných 230 milionů korun.

Nejhlubší bazén světa Polsko
Deepspot pojme asi 8000 kubických metrů vody.
Zdroj:
www.deepspot.com

Bohužel prvenství, které na konci roku 2020 sebral benátskému komplexu Y-40 Deep Joy, mu podle všeho nevydrží dlouho. Ve městě Colchester v jihovýchodní Anglii je totiž v současné době ve výstavbě bazén jménem Blue Abbys s hloubkou 50 metrů. Pro návštěvníky by se měl oficiálně otevřít během roku 2022

 
 

Místo

51° 58' 40.2187", 20° 31' 29.4294"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejhlubší bazén světa najdete u našich sousedů. Prvenství nebude držet dlouho