Přejít k hlavnímu obsahu

8 tipů na luxusní wellness pobyty: Je libo relax na zámku nebo v kádích s pivem?

S wellness hotely a pobyty jakoby se v posledních letech roztrhl pytel. Relaxovat můžete ponoření do tradičního českého piva z rodinného pivovaru, ale taky uprostřed nádherné a téměř nedotčené přírody Beskyd. Našli jsme pro vás 8 wellness hotelů, penzionů a zámečků, kde není pro předvánoční stres a shon prostor.

Hotel Horal: Termální bazén s jeskyní a luxusní wellness

Wellness hotel Horal
Horský hotel Horal najdete v malebné krajině Léskové ve Velkých Karlovicích.
Zdroj:
https://www.valachy.cz

Hotel Horal patří stejně jako níže zmíněná Lanterna do resortu Valachy, který najdete v malebném údolí Léskové ve Velkých Karlovicích. Uprostřed čisté přírody CHKO Beskydy máte možnost zaplavat si v termálních bazénech se slanou vodou vyhřívanou až na 36 °C.

Zajímavostí je, že zmíněné bazény jsou plněné vodou z vlastního vrtu z hloubky 100 metrů, která se vzhledem k vysoké kvalitě před použitím v rámci hygienických norem jen nepatrně chemicky upravuje a následně vyhřívá na teplotu termálních pramenů. Voda obsahuje minerální látky, které mají příznivé účinky na kůži. Blahodárný vliv ještě násobí použití čisté mořské soli z Itálie, které se tady denně spotřebuje až 70 kilogramů.  

Součástí bazénu je menší jeskyně, divoká řeka, hydromasážní lavice a nespočet bubblerů a masážních trysek. To nejlepší na vás ale čeká v saunovém světě. Připravena je například sauna Dome s pravidelnou nabídkou saunových rituálů, bylinková sauna a bylinná parní lázeň, tepidárium, Kneippův oblázkový chodník, venkovní termální bazének a nespočet masáží prováděných rodilými Thajkami, Filipínkami a Srí Lančany. Po příjemném odpočinku zamiřte do Valašské hospůdky, kde na vás čekají speciality zdejší kuchyně.

Hotel Lanterna: Wellness potěšení na 250 metrech čtverečních

Wellness hotel Lanterna
Společně s hotelem Horal patří i Lanterna do resortu Valachy.
Zdroj:
https://www.valachy.cz

Komfortní horský hotel Lanterna nabízí jedinečné L-Spa – relaxační centrum, kde můžete odložit stud i starosti všedních dnů, zavřít oči a nerušeně relaxovat. Relaxační centrum se rozkládá ve dvou patrech, jejichž celková rozloha je 250 m2. Samozřejmostí je všudypřítomné tlumené světlo a klidná relaxační hudba, která podporuje odpočinek a ničím nerušenou relaxaci.

V L-Spa najdete krytý bazén s vodními atrakcemi a teplotou pohybující se okolo 29 °C, whirlpool se slanou vodou s bočními, zadními i spodními tryskami, finskou saunu, parní lázeň, ochlazovací jezírko, vědro ledové horské vody, multifunkční sprchy, odpočinkovou terasu s vyhlídkou a ochlazovací venkovní terasu. Nechybí samozřejmě ani bar s bohatou nabídkou čajů, nápojů a prodejem kosmetiky Lakshmi.

Využít můžete i bohatou nabídku masáží a ošetřujících terapií v provedení exotických masérů. Vstup do L-Spa je pro ubytované hosty zdarma, ostatní návštěvníci se pak řídí aktuálním ceníkem. Po příjemně stráveném odpoledne či večeru ve wellness hotelu Lanterna se můžete přesunout do zážitkové restaurace Vyhlídka, kde vás ohromí krajové speciality a gastronomie na vysoké úrovni. Kromě jídel z aktuálního jídelního lístku můžete ochutnat i šestichodové degustační menu, které se obměňuje co dva měsíce.

Art & Design hotel Miura: Levitující budova se špičkovým wellness centrem

Designový a art hotel Miura
Velkým lákadlem hotelu Miura je krásné okolí, do kterého je zasazen i luxusní wellness a spa.
Zdroj:
https://www.miura.cz

Designový hotel Miura najdete přímo na 7. fairwayi golfového hřiště Čeladná, kde se pořádal golfový turnaj European PGA Tour – Czech Open. Pokud milujete nadčasový design, golf, kvalitní služby a wellness procedury, je Miura jasnou volbou. Autorem netradičního konceptu je architektonické studio LABOR13, vedené Albertem Pražákem, Martinem Vomastkem a Jiřím Bardodějem.

Celý objekt je rozdělen na 3 části, z nichž jedna volně levituje nad terénem. Hotelové pokoje jsou umístěny v krajních křídlech hotelu a orientovány na jih ke golfovému hřišti. Samozřejmostí jsou okouzlující výhledy na Lysou Horu a Ondřejník. Jednou z nejatraktivnějších částí hotelu je jistě Miura SPA – unikátní spojení moderního designu, špičkového vybavení a kontaktu s přírodou.

Navštívit můžete jak saunovou, tak vodní část. První zmíněná nabízí bylinkovou lázeň, solnou lázeň, páru, sanarium, finskou saunu, sněhový ráj, ale i takové maličkosti, jako polévací vědra nebo ledový déšť. Ve vodní části pak najdete vnitřní relaxační bazén s hydromasáží, vyhřívaná lůžka i Kneippův chodník.

Zámek Zábřeh: Odpočinek uvnitř ostravské kulturní památky s výtečným pivem

Zámek Zábřeh v Ostravě
Významná kulturní památka se v průběhu let proměnila v designovou resuataraci a hotel. Výjimečné jsou zdejší lázně a pivo Pikard.
Zdroj:
https://www.zamek-zabreh.cz

Proslulý Zámek Zábřeh – významnou kulturní památku ČR – najdete v ostravské části Zábřeh (nedaleko Ostravar Arény). Restaurace, která je spojená s historickým hotelem a lázněmi je proslulá zejména svým výtečným pivem Pikard a vynikající kuchyní. Ubytovat se tady můžete v historických pokojích, ale i apartmánech inspirovaných Afrikou nebo renesancí. K dispozici je i lovecký, magický, cestovatelský nebo dámský pokoj.

Odpočinout si můžete v pivních nebo vinných lázních, které jsou situovány ve středověkém sklepení nebo v historickém pokoji u kamenného krbu. Dopřejte si pivní olejovou koupel s přídavkem kvasnic, mláta a sladových výtažků, která je doplněna o masáž a zámecké pivo Pikard nebo vinnou koupel s mandlovým olejem, pivním peelingem a masáží. U druhé zmíněné koupele nechybí veltlínské zelené a hroznová šťáva z vinařství Kolbl.

K dispozici je nespočet tematických balíčků pro jednotlivce i páry. Vychutnat si můžete třeba vinnou romantiku, pivní romantiku nebo několikachodovou romantickou večeři doplněnou o kvalitní víno a zmíněné pivo Pikard.

Penzion Ondřejník: Nově rekonstruované wellness a bohatá nabídka masáží

Penzion Ondřejník v Beskydech
Další beskydská rarita nabízí ubytování na vysoké úrovni a bohatou nabídku wellness procedur i masáží.
Zdroj:
https://www.penzion-ondrejnik.cz

Jak už název tohohle penzionu napovídá, hledat ho budete pod úpatím masivu Ondřejník. Rodinný penzion byste možná na první pohled úplně přehlédli. To by byla ale škoda. Najdete tady totiž jedno z nejlepších a nejkomfortnějších wellness center v Beskydech. K dispozici je soukromá vířivka s hvězdným nebem nad hlavou, ale i saunový svět. Dopřát si můžete také různé druhy masáží a zábalů.

Ve zmíněném saunovém světě najdete finskou saunu, infrasaunu parní eukalyptovou saunu, Kneippovu terapii i tropickou sprchu.  Jak vířivku, tak saunový svět si můžete soukromě pronajmout. Co ale rozhodně stojí za další zmínku je zdejší bohatá nabídka masáží. Dopřejte si individuální masáž přesně těch partií, které vás zlobí. Nechybí ani masáže lymfatické, medové, anticelulitidní nebo reflexní.

Ze zábalů si pak můžete dopřát třeba rašelinový, který uvolní ztuhlé svaly, bahenní naopak detoxikuje a uvolní, mentolový osvěží nohy a skořicový příjemně prohřeje celé tělo. Aktuálně nejoblíbenější je zábal z mořských řas, který minimalizuje celulitidu.

Zámeček Petrovice: Místo, kde si budete připadat opravdu jako v pohádce

Zámeček Petrovice nedaleko Karviné
Petrovický zámeček je oblíbeným místem pro romantické pobyty i pořádání firemních akcí.
Zdroj:
http://www.zamecek-petrovice.cz

Nedaleko Karviné najdete další skvost. Je jím Zámeček Petrovice – místo, kde si budete připadat opravdu jako v pohádce. Netradiční propojení moderního stylu s historickou budovou zámku a vyhlášené wellness – i tak můžeme velmi zjednodušeně charakterizovat zážitek, který na vás v petrovickém Zámečku čeká.

Klasicistní zámeček, který nechal vybudovat člen starého slezského rodu rytíř Vojtěch Gussnar z Komorné, se dočkal rozsáhlé a nesmírně moderní rekonstrukce v roce 2012. Ačkoli byl zámeček zrekonstruován, byla mu ponechána jeho původní tvář. Velkých změn se ale dočkal přilehlý park a příjezdová cesta. Zámeček Petrovice je ideálním místem pro trávení relaxační dovolené i oblíbeným dějištěm významných konferencí nebo obchodních setkání.

Wellness je tady rozdělen na saunovou a vodní část. V saunové části na vás čeká zámecká finská sauna, sunario – sluneční svit, což je jemnější potírna s fyziologickými vlastnostmi shodnými s finskou saunou. Nechybí ani bylinná lázeň pomáhající k uvolnění dýchacích cest a navození příjemného pocitu při relaxaci celého těla i mysli. K dispozici je také parní lázeň, laconium a solná sauna.
Ve vodní části na vás čeká perličková lázeň, ledová tříšť, ochlazovací bazén i několik zážitkových sprch. Odvážní jistě ocení střídavé střiky studené a teplé vody. Pro romantiky je tady připraven bouřkový déšť. Pro zchlazení můžete vyzkoušet ledovou mlhu. A pokud jste labužníci, doporučujeme přívalový vodní proud nebo Kneippovu hadici pro prokrvení nohou.

Grandhotel Tatra: Wellness, který si můžete užít i s domácím mazlíčkem

Grandhotel Tatra ve Velkých Karlovicích
Zbrusu nový hotel s vyhlášeným wellness v krajině Velkých Karlovic.
Zdroj:
www.grandhoteltatra.cz

Naše kroky povedou zpátky do Velkých Karlovic. Konkrétně tedy do zbrusu nového Grandhotelu Tatra, který se letos stal vítězem v kategorii Spa & wellness. Těšit se můžete na špičkovou lokální gastronomii, zcela nové a moderní ubytovací prostory, krásnou přírodu, okolí, které vás nabije energií a luxusní wellness a relaxační centrum s bazénem.

Zajímavostí a nespornou výhodou Grandhotelu Tatra je i skutečnost, že sem můžete vyrazit v doprovodu svého čtyřnohého mazlíčka. Hned na „první dobrou“ vás okouzlí atmosféra vysokohorského hotelu s individuálním přístupem ke klientovi, moderní vybavení a vysoký standard poskytovaných služeb.

Pro ubytované hosty, ale i neubytované návštěvníky, je k dispozici nádherné moderní wellness centrum, ve kterém zrelaxují a načerpají novou energii. Unikátní saunový svět poskytuje návštěvníkům čtyři druhy saun, a to finskou, infra, parní a bylinkovou. Součástí wellness je bazén s vodními atrakcemi a dvě vnější vířivky, které je možné využít během celého roku. Výhled z vířivky na okolní hory a přírodu je sám o sobě velkým zážitkem.

Hotel Ondrášův Dvůr: Unikátní hotel na Bílé pro hosty starší 15 let

Hotel Ondrášův dvůr na Bílé
Ondrášův dvůr je jedním z mála hotelů v Česku, který ubytovává hosty starší 15 let. To proto, aby si hosté užili klid a jedinečný genius loci místa, kde je hotel umístěný.
Zdroj:
https://www.hotelondrasuvdvur.cz

Další beskydský skvost najdete v samém srdci Beskyd nedaleko obce Bílá-Mezivodí. Resort je obklopen lesy a jeho součástí je překrásná zahrada. Součástí hotelu je wellness zóna a jedinečný Thermal Park. Nedávno byla v resortu otevřena také wellness atrakce Tropic, kde můžete odpočívat i během deštivých dnů. Do budoucna by tady měl přibýt vyhřívaný bazén a konferenční prostor.

Zajímavostí a velkou předností tohoto hotelu je koncept adults-only, kdy zde mohou být ubytovány pouze osoby starší patnácti let. To proto, aby si hosté naplno vychutnali vytoužený nerušený oddych a ticho celého resortu. Hotel nabízí pro ubytované hosty i neubytované návštěvníky tři druhy saun, finskou, parní, infra a tepidarium. Součástí je také odpočívárna s výhledem do přilehlého lesa, venkovní terasa, kde najdete ochlazovací káď, ale také dvě kádě s termální vodou 36-40°C.

Specifikem je také Thermal park, kde si užijete koupel ve vířivých kádích z borovicového dřeva s dohřívanou vodou z hlubinných vrtů beskydských hor přímo pod širým nebem. Můžete zde využít venkovní finskou saunu, umístěnou přímo v areálu, 5 dřevěných sudů, včetně jednoho maxisudu až pro 14 osob. Zajímavým zpestřením je také znovuotevřený Tropic – místo, kde si užijete jedinečnou atmosféru tropů s modrou oblohou a moderní projekcí pláže s pohledem na šumějící moře. Tropic doplňuje jezírko s teplou vodou a vodopádem na skalním útesu a spoustou tropické zeleně a teplého karibského písku.

 
 

Místo

49° 22' 35.8464", 18° 23' 32.6976"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

8 tipů na luxusní wellness pobyty: Je libo relax na zámku nebo v kádích s pivem?