Přejít k hlavnímu obsahu

Ztraťte se v živém bludišti! Nedaleko Budyšína je to největší německé

Milujete bludiště nebo jste je jako malí milovali? Dělá vám potěšení ztratit se mezi stěnami a pak hledat cestu ven? A co takhle vyrazit do venkovního bludiště, které sestává z živých keřů? Stačí zajet do Saska kousek od hranic a je to vaše!

Když se budete pohybovat v okolí Budyšína, kam rozhodně stojí za to zajet na celodenní výlet, ozvláštněte si ho návštěvou tohoto bludiště v obci Kleinwelka. Bludiště zvané Irrgarten tu najdete hned vedle dinoparku, kam můžete s dětmi zavítat třeba hned potom.

Hned jak zaplatíte vstupné, můžete se do toho pustit. Pokud si chcete pobloudit a jednu z možných cest k východu najít sami, nemusíte si brát mapu. Pro jistotu je ale lepší strčit si ji do kapsy a v případě nouze ji vytáhnout. Na takových 10 000 metrech čtverečních nikdy nevíte… Irrgarten je totiž největší živé bludiště v Německu a není radno ho podceňovat.

Vstupné a otevírací doba

Dospělí za vstup zaplatí 5 euro, děti do 4 do 14 let 4 euro, rodinná vstupenka (2 dospělí + 2 děti) je za 16 eur. Pokud má vaše dítko v den návštěvy narozeniny, může jít dovnitř zdarma. Otevřeno je od pondělí do pátku od 11.00 do 18.00 hod. s výjimkou svátků, o víkendech a prázdninách denně od 9.00 do 18.00 hod.

živé bludiště
Největší živé bludiště v Německu se nachází v Sasku, 4 km od města Bautzen.
Zdroj:
Bigstockphoto

Nahlédněte na bludiště z výšky

Když se budete chtít pokochat perfektně střiženými keři, vyjděte na most nebo se svezte zdejší malou lanovkou. Most se nachází až v cíli, takže si tu odměnu musíte nejdřív zasloužit. Pak za to můžete sledovat, jak se to v bludišti hemží ztracenými osobami, kterým můžete pomoct, nebo jim zlomyslně poradit špatnou cestu. 

Děti potěší dvě skluzavky i dinopark opodál

Jakmile se vymotáte z velkého bludiště, můžete si dát další, menší, kde na vás ale čekají otázky, na které budete muset odpovídat. Děti se určitě rády svezou na skluzavce, ale pozor – jedna z nich končí až za vstupem do areálu bludiště, takže odsud není do bludiště návratu.
A když budete chtít změnit druh zábavy, jen kousek odsud je Saurierpark s dinosaury a Miniaturenpark s více než 600 figurkami vyrobenými ze dřeva. V téhle oblasti se určitě zabavíte. 
 

 
 

Místo

51° 12' 30.5676", 14° 23' 7.7316"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Ztraťte se v živém bludišti! Nedaleko Budyšína je to největší německé