Přejít k hlavnímu obsahu

5 tipů na nejlepší paddleboarding v Česku

Ačkoli paddleboarding patří mezi nejnovější trendy v letních sportech, během pár posledních let si získal mnoho nadšenců po celém světě. Ať už jste nováčci, nebo ostřílení paddleboardisté, náš výběr nejlepších míst vás rozhodně nezklame!

Paddleboard je v podstatě taková kombinace kajaku a surfu, a i když u mnoha zarytých vodáků tento sport vzbuzuje spíše úsměv, skýtá nespočet výhod. Pádlování nabízí několik různých poloh a možností, tento sport je tedy v podstatě pro každého – nehledě na věkovou kategorii či fyzickou kondici. Během pádlování trénujete balanc a zpevněním středu těla zároveň posilujete celou jeho osu. Paddleboard je velmi lehký, nafouknout ho můžete téměř u každé vodní hladiny a po vyfouknutí lze složit do většího batohu. Vytipovali jsme pro vás 5 zajímavých míst, kam se za tímto sportem můžete vydat s vidinou parádního zážitku.

Vodní nádrž Džbán

Vodní nádrž Džbán je výbornou lokalitou pro všechny Pražany, kterým se z hlavního města nechce jezdit příliš daleko. Voda je tam krásně čistá po celý rok. Pokud nevlastníte vlastní paddleboard, můžete si ho zapůjčit přímo na koupališti Džbán, které mimo jiné nabízí občerstvení, převlékárny a pěknou pláž nejen k opalování. Jestliže máte vlastní vybavení a dostatečně si věříte, lze nastoupit i z druhé pláže na jižní straně, kde je ovšem větší hloubka.

Přehrada Orlík

Řadu skvělých nástupních míst najdete také na členitých březích přehrady Orlík. Její vodní hladina je vesměs klidná, voda čistá a po celém obvodu se nachází mnoho kempů s kvalitním zázemím a půjčoven paddleboardů. Počítejte však se spíše kamenitými břehy, a tak nepodceňte vhodnou obuv. Pokud se nebudete cítit na větší sportovní výkony, můžete si užít pěknou procházku kolem přehrady. 

Brněnská přehrada

Všichni zapálení sportovci z Brna jistě ocení výbornou základnu v podobě Brněnské přehrady na řece Svratce. Vodní plocha o rozloze 2,59 km2 nabízí nekonečně možností, kam na nafukovacím prkně zamířit. Prozkoumejte zátočiny, osvěžte se v čisté vodě a celý den zakončete u jednoho z mnoha místních kiosků. 

Vodní nádrž Vranov

Další zajímavou lokalitou na paddleboarding je bezesporu vodní nádrž Vranov na řece Dyji v blízkosti města Vranov nad Dyjí. Nejlepší nástup na hladinu najdete v kempu Vranovská pláž s písčitým břehem a postupně se svažujícím dnem. Pokud se vydáte na vranovský paddleboarding, rozhodně si nenechte ujít průjezd pod visutou lávkou přes Švýcarskou zátoku.

Vodní nádrž Lipno

A na konec jeden osvědčený cíl všech letních výletníků – vodní nádrž Lipno. Toto největší umělé jezero České republiky dosahuje délky až 44 km a v nejširším místě jsou od sebe břehy vzdálené téměř 10 km. Rozhodně se tedy nemusíte bát, že byste se na vodní hladinu s ostatními paddleboardisty nevešli. Udělejte si pěkný víkend, sbalte rodinu nebo přizvěte kamarády a vydejte se za tímto oblíbeným sportem. Nebudete litovat.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

5 tipů na nejlepší paddleboarding v Česku