Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybrat cestovní polštář, abyste v cíli neměli ztuhlý krk a bolavou hlavu

Ať už vás čeká dlouhý let, nebo se chystáte strávit nějakou tu hodinu v autě (a ne zrovna na místě řidiče), přijde vám vhod cestovní polštář.

Jinak byste totiž do cíle mohli dorazit s nepříjemnou bolestí krční páteře (a k té by se mohla jednoduše přidat i hlava). Pokud tedy plánujete delší sezení v kterémkoli dopravním prostředku, zbystřete a nezapomeňte si vzít cestovní polštář.

Náš tip: Nenáročným cestovatelům někdy stačí i cestovní válec. Ten se dá sehnat zhruba za 250 Kč. Není ale tvarovaný do podkovy a žádné extra bonusy na něm nenajdete.

Dneska už standard: paměťová pěna

Na paměťovou pěnu spoléháme v posteli, ať už jde o matrace, nebo právě o polštáře. Pohodlný pěnový polštářek, který se vám přizpůsobí, ale zároveň poskytne dobrou oporu krku a hlavě, taky nemusí vyjít extra draho. Záleží na tom, kterou zvolíte značku a jaké vychytávky si neodepřete.

Tenhle polštář bude pružný a nehrozí, že by se na něm jen tak snadno vytvořila promačkaná místa. Stejně tak skvělou výplní jsou mikrokuličky.

Při nákupu ale věnujte pozornost tomu, jestli je povlak polštáře pratelný ve vyšších teplotách, aby i po nějaké době splňoval jisté hygienické standardy.

Absolutní špičkou jsou cestovní polštáře z hustší paměťové pěny, které ke všemu mají i chladicí otvory pro cirkulaci vzduchu, aby vás během odpočinku netrápil opocený krk a případně mokré vlasy. 

cestovní polštář a maska
Cestovní polštář můžete doplnit maskou na spaní.
Zdroj:
Shutterstock

Nafukovací polštářek pro úsporu místa

Jestli cestujete často, nejspíš oceníte, když vám polštářek poslouží a pak se o něj prakticky nebudete muset starat a myslet na něj. V takovém případě pro vás bude ideální nafukovací cestovní polštář, který může být obyčejný, ale taky disponovat vyvýšenými body pro oporu krku, hlavy a brady.

Vychytávky, které se hodí

Nadmíru praktické je nejen vyvýšení pro správnou oporu, ale třeba i možnost sepnout konce polštářku – ať už si ho budete chtít pojistit při odpočinku na krku, nebo ho přichytíte k zavazadlu na letišti. Od věci není ani kvalitní cestovní pouzdro, díky němuž ho ochráníte před zbytečným nánosem nečistot.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

50° 6' 27.2484", 14° 16' 8.2668"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jak vybrat cestovní polštář, abyste v cíli neměli ztuhlý krk a bolavou hlavu