Přejít k hlavnímu obsahu

Velikonoce 2021: Můžeme na chatu? Spíš ne…

Když jsme před rokem psali článek o tom, jestli můžeme o Velikonocích na chatu, netušili jsme, že ho budeme psát znovu.

Ale bohužel je to tak. Svět stále bojuje s pandemií koronaviru a Česko už dávno není tak úplně best in covid. V současné době jsou uzavřené okresy, takže pro přejezdy mezi nimi je třeba čestné prohlášení o důvodu cesty. Ačkoli občas za 150 kilometrů jízdy nezastaví člověka vůbec nikdo, nikdy nevíte. A hlavně – pojďme ještě chvíli zůstat doma, kde máme být, a společenské styky uskutečnit po telefonu nebo na online komunikační platformě. Je to důležité.

Jak je to s tou chatou o Velikonocích 2021?

Pokud máte chatu ve stejném okrese, v jakém bydlíte, je to bez debat. Sbalte se a jeďte na čerstvý vzduch. Jedinou podmínkou je, že se v rekreačním objektu nebudou mísit lidé, kteří spolu jinak nebydlí. Jinak řečeno – chatu můžete obývat jen s rodinou, se kterou sdílíte domácnost. Žádné setkávání širšího příbuzenstva. Zároveň platí, že i tady byste se měli omezit sociální kontakty (třeba s místními).

Ošemetnější je to v případech, kdy máte chatu v jiném okrese. Nouzový stav a s ním spojené omezení pohybu mezi okresy platí i dál a k rozvolnění by údajně mohlo dojít až po Velikonocích. Podle Covid portálu na chatu prostě a striktně nesmíte. Jediná výjimka platí pro ty, kteří se na chatě (nebo jiném rekreačním objektu) zdržují už od vyhlášení těchhle omezení. 

 
 

Místo

50° 4' 31.9404", 14° 26' 16.08"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Velikonoce 2021: Můžeme na chatu? Spíš ne…