Přejít k hlavnímu obsahu

Milujete vlaky a saunování? Spojte to do jednoho zážitku!

Zní to neuvěřitelně, ale první saunový vagón je na světě a je v Česku! Dobrovolníci, kteří se pohybovali kolem projektu VlakFest, ho sestavili po víkendech.

Po 3 tisících odpracovaných hodin tak vznikl světový unikát. Už má za sebou i testovací provoz, a jakmile se zlepší situace kolem koronaviru a padnou vládní opatření, bude moct hostit i zájemce z řad veřejnosti. Můžete se tak klidně saunovat a při tom sledovat za oknem ubíhající krajinu. Za hodinku v téhle sauně ujedete i 80 kilometrů.

Na počátku byl vagón

A banda nadšenců, ta nemohla chybět. V jejich čele stojí vedoucí projektu VlakFest Albert Fikáček, po boku má – jeho slovy – dva mozky, tedy Zdeňka Procházku a Petra Štěpánka. A pak všechny ty dobrovolníky, kteří se nebáli práce a odvedli ji za pizzu a pivo.

saunový vagón
Saunový vagón vznikl díky projektu VlakFest a dobrovolníkům.
Zdroj:
Martin Zavadil

Nejdřív prý do Veselí nad Lužnicí dojel objednaný vagón. Podle Fikáčkova vyjádření neměli žádné nákresy a návrhy a řezali tam, kde to zrovna bylo potřeba. Všechno je ale bezpečné, pevné a funkční, takže ohledně cestování v sauně nemusí mít nikdo ze zájemců obavy. 

Kromě saunového vagónu se projekt VlakFest snaží i o přeměnu jiného vagónu na koncertní a má v plánu zrekonstruovat vlastními silami dva lehátkové vagóny. Tohle bude prostě ještě zajímavé a my držíme palce!

 
 

Místo

49° 11' 2.5332", 14° 42' 16.0524"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Milujete vlaky a saunování? Spojte to do jednoho zážitku!