Přejít k hlavnímu obsahu

Jih Slovenska: tipy na výlet a dovolenou

Chystáte se navštívit naše slovenské sousedy a nemáte ponětí o tom, co na jihu Slovenska navštívit? Připravili jsme pro vás malý itinerář výletu nebo dovolené.

Kam do přírody: Vodní nádrž Kráľová

Jižní Slovensko není místem, kde byste na každém druhém kroku zakopávali o vstupní brány národních parků. Pokud vás přece jen láká odpočinek v přírodě, vydejte se k přehradě Kráľová, které místní neřeknou jinak než Kaskády.

Víceúčelové vodní dílo na řece Váh, mezi Seredí a Šaľou dosahuje rozlohy 10,9 km². Užít si tady můžete příjemný relax u vody nebo vyzkoušejte adrenalinové sporty. Těšte se na windsurfing, jachting či vodní lyžování.

A pokud vás to na Kráľové přestane bavit, vyrazte na prohlídku Slnečných jezer (28 km), které jsou jedním z nejnavštěvovanějších (zejména letních) středisek na Slovensku. Nechybí tady základny vodních sportů, tobogány nebo fotbalové hřiště s umělým povrchem.

Vodní nádrž Kráľová jižní Slovensko
Vodní nádrž Kráľová je oblíbeným turistickým cílem zejména v letních měsících.
Zdroj:
https://slovakia.travel

Kam do města: Senec

Senec je okresním městem ležícím v Bratislavském kraji na Slovensku. Vůbec první písemná zmínka o tomhle městě pochází z roku 1252. Město najdete 25 km východně od Bratislavy v nadmořské výšce asi 121 až 160 m n. m.

Zcela po právu patří Senec mezi nejkrásnější slovenská města s rekreační tradicí. Za návštěvu stojí určitě centrum, které je plné kavárniček, restaurací a stánků se zmrzlinou. Přesto, že je město malé, najdete zde kino, letní amfiteátr, bowling a několik sportovišť.

Součástí města je i vyhlášený aquapark s 11 bazény s termální vodou. Součástí aquaparku je vnitřní i venkovní část. Vyřádit se tady můžete na toboganech, skluzavkách, nebo dalších vodních atrakcích. Nechybí ani wellness se saunovým světem, vířivkami a zážitkovými sprchami.  

Slnečná jezera
Oblíbeným cílem ve městě Senec jsou Slnečná jezera.
Zdroj:
http://www.traveltv.sk

Kam za zábavou: Thermal Park Dunajská Streda

Pokud se chcete příjemně unavit a prohřát zkřehlé tělo, rozhodně zamiřte do jednoho z nejnavštěvovanějších a nejoblíbenějších slovenských aquaparků. Je jím samozřejmě Thermal Park Dunajská Streda, který pokrývá plochu neuvěřitelných 18 ha.

Pohodový den si můžete užít ve venkovní a vnitřní části, kterou tvoří 10 bazénů s léčivou a termální vodou o teplotě 26-39 °C. Ta příznivě působí především při potížích pohybového ústrojí. Odpočinout si můžete při masáži, v saunovém světě nebo v jacuzzi.

Děti (a ostatně také jejich rodiče) jistě ocení přítomnost dětského bazénu se skluzavkou a přes léto i dětský klub s pestrým programem. Odrostlejší děti jistě potěší adrenalinová věž se sedmi tobogany. Zahrát si tady můžete i minigolf, stolní tenis nebo šachy.

Thermal Park Dunajská Streda na Slovensku
Thermal Park Dunajská Streda je jedním z nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších aquaparků na Slovensku.
Zdroj:
http://www.thermalpark.sk/
 
 

Místo

48° 8' 53.1852", 17° 6' 15.0696"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jih Slovenska: tipy na výlet a dovolenou