Přejít k hlavnímu obsahu

Ledové sochy na Pustevnách budou! Organizátoři ale zatím termín výstavy neznají

Bez ledových soch by to na Pustevnách nešlo. Oblíbený beskydský cíl se jich nehodlá vzdát ani letos. Přípravy na výstavu jsou proto v plném proudu!

Organizátoři zatím neznají přesný termín konání. Oznámen by měl být ale v nejbližších dnech. Vše samozřejmě záleží na aktuální epidemiologické situaci a souvisejících opatřeních.

Výstava 9. ledna neodstartuje

Podle mluvčí společnosti Pustevny Dity Korčák Hrtusové se o konání tradičního festivalu rozhodlo už v září minulého roku. Vzhledem k neustále se měnícím opatřením, které v současnosti panují a nařízením vlády, ale byli organizátoři nuceni celý koncept festivalu upravit.

A první změnou byl samozřejmě termín. Původně totiž měla výstava odstartovat 9. ledna. V současné době se hovoří o polovině měsíce, avšak přesné datum ještě organizátoři nesdělili.

Sochy ve stanech nebo pod širým nebem

Dalším problémem, který musí organizátoři Ledových Pusteven řešit, je i samotné rozmístění soch. Ve hře jsou proto rovnou dvě varianty.

První z nich počítá s klasickým rozmístěním pod stany stejně jako v minulých letech, případně rozmístění soch pod širým nebem, které by mělo zamezit shromažďování návštěvníků.

Opavské mrazírny jedou na plný výkon

Ledové kvádry se jako každý rok připravují v opavských mrazírnách a brzy budou převezeny na Pustevny. V současnosti se počítá se zhruba 40 tunami ledu.

Z ledových kvádrů si pak sami umělci skládají vlastní sochy. Ty modelují na základě domluveného tématu.
Témata pro letošní rok jsou zatím dvě a organizátoři si jejich odhalení nechají pro návštěvníky jako překvapení.

O délce výstavy rozhodne počasí

Ledové sochy si na Pustevnách můžete tradičně prohlížet po dobu tří týdnů. O tom, jestli tomu bude tak i letos, ale rozhodne počasí.

Kromě ledových soch se můžete těšit i na sochy sněhové, tradičně umístěné pod širým nebem. Pokud by nebylo dostatek sněhu, organizátoři přislíbili pomoc s umělým zasněžováním.

Konkrétní termín konání výstavy a další informace o připravovaném festivalu najdou návštěvníci na oficiální webové stránce a přidružených sociálních sítích.

 
 

Místo

49° 29' 25.5048", 18° 15' 56.7612"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Ledové sochy na Pustevnách budou! Organizátoři ale zatím termín výstavy neznají