Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Návštěva Fan zóny v Ostravě: Zapařili jsme s Bobem a Bobkem, „plzeň“ za 110 Kč nás ale zklamala

Česko žije hokejovým šílenstvím! Praha a Ostrava opět po letech hostí mistrovství světa v ledním hokeji. Novinkou pro letošní rok jsou Fan zóny. Co se děje v té ostravské?

Teplá „plzeň“ z plastu za 110 Kč

Ostravská Fan zóna, která vyrostla v bezprostřední blízkosti Ostravar arény, dokáže pojmout téměř 5 000 návštěvníků. Ačkoliv první dny její otevření i následný provoz provázely zmatky, pořadatelům se během několika mála hodin podařilo nedostatky vychytat, a prostor tak nyní platí za oblíbený cíl nejen fanoušků z Česka, ale taky dalších zúčastněných států.

Tomu jsou ovšem pochopitelně přizpůsobené taky ceny. Ačkoliv je vstup do oficiálních Fan zón bezplatný, ceny jídel a pokrmů překvapí i otrlejší zahraniční návštěvníky. Například čepovaný Birell si tady dáte za 80 Kč, ochucené nealko pivo pomelo & grep stojí stejně. 

Vychlazená Coca-cola, Fanta nebo Sprite v plastové lahvi vás vyjde na 80 Kč a stejná cena platí i pro ledové čaje Fuzetea nebo růžový tonik Kinley. Levnější je třetinka džusu Cappy (65 Kč). Půllitr vody vás vyjde na 50 Kč.

Nabídková tabule
Je libo plzeň za 110 Kč nebo půllitru vody za „pade“?
Zdroj:
Vendula Flassig Vrablová

Jedete fandit na MS v hokeji do Ostravy? Poradíme, kde tady zaparkovat a jak se dostat k Ostravar aréně

Nejdiskutovanější je ovšem cena piva Pilsner Urquell coby oficiálního partnera mistrovství. Letos za ni hokejoví fandové zaplatí 110 Kč. Další stovku je bude stát zálohovaný kelímek. Za tuto cenu by člověk očekával dobře nachlazený a skvěle pitelný zlatavý mok. Realita se ovšem téhle představě neblíží ani vzdáleně.

Během květnových dnů, kdy venkovní teploty atakují hranice 20 °C a vydýchané stany se mění v sauny, se každý rád zchladí vychlazeným pivkem nebo jiným osvěžujícím nápojem. Bohužel teplota čepovaného piva se dle našeho hodnocení nepohybovala mezi 7 a 8 °C. Subjektivně nám přišla o něco málo vyšší, což jde ruku v ruce s méně kvalitním chuťovým zážitkem. 

Čepovaná plzeň do plastového kelímku
Plzeň za 110 Kč v plastovém kelímku nás příliš nenadchla.
Zdroj:
Vendula Flassig Vrablová

Zklamáním bylo i čepování piva do zmíněných plastových kelímků. Pivaři nám jistě dají za pravdu, že pivo chutná z čistého a mokrého skla mnohem lépe než ze stokrát přemytého plastu. Chápeme, že zajistit tolik sklenic a s nimi související bezpečnost fanoušků je na akcích podobného formátu poněkud komplikované, když to ovšem jde na festivalech typu Colours of Ostrava, proč pořadatelé nepřistoupí k podobnému kroku i během MS v hokeji? 

Oněch 110 korun za teplou „plzeň“ v plastu je zkrátka příliš mnoho. Zvlášť s ohledem na to, že (někde dokonce tankový) Pilsner Urquell si můžete dát v několika nedalekých hospůdkách prakticky za poloviční cenu

Fan zóna v Ostravě
Vstup do oficiálních Fan zón je letos bezplatný.
Zdroj:
Vendula Flassig Vrablová

Nejlepší pivo světa? Naší „plzni“ uteklo místo v TOP žebříčku jenom o kousek!

Koncerty, zápasy pod širým nebem a nařízená večerka

Fan zóna ovšem není jen o čepované plzni, ale zejména o zážitcích a jedinečné atmosféře, která zde vládne. Pořadatelé naplánovali program jednotlivých Fan zón tak, aby si přišli na své nejen Češi, ale také zahraniční fanoušci. Koncerty jednotlivých vystupujících se tak snažili co nejvíce provázat se zeměmi týmů, které hrají v ostravské skupině.

V Ostravě tak během šampionátu vystoupí například slovenská skupina Heľenine oči, Iné Kafe, Hrdza nebo skupiny Olympic revival, Foxy Hunters či Red Hot Chili Peppers Revival a další. „Hluchá“ místa mezi koncerty a zápasy pak vykrývají DJové

Lehátka před velkoplošnými obrazovkami
Součástí Fan zón jsou i velkoplošné obrazovky, na kterých se promítají atraktivní zápasy živě.
Zdroj:
Vendula Flassig Vrablová

Součástí Fan zóny je i několik velkoplošných obrazovek, před kterými jsou rozestavěné lavičky, lehátka či vaky umožňující komfortní podívanou až do pozdních večerních hodin. 

Hojně diskutovaným tématem je ovšem uzavírání stánků ve 21.45 hod. Důvodem je zdejší vyhláška a nařízený noční klid, čemuž je přizpůsobena také hlasitost zápasů promítaných na velkoplošných obrazovkách po 22. hodině. Po skončení večerního zápasu se Fan zóna uzavírá. Návštěvníci se ve velkém přesunují domů, do hotelů či okolních restauračních zařízení. Na vše pochopitelně dohlíží policie, včetně antikonfliktního týmu

V pátek 10. 5. 2024 vypukne hokejové šílenství! Kde zaparkovat a jak se dostat k pražské O2 areně?

Logo hokejového mistrovství světa
Ostravar aréna je teď několik dnů v obležení hokejových fanoušků z celého světa.
Zdroj:
Vendula Flassig Vrablová

Chytré kvízy o ceny i tetování

V areálu pochopitelně nechybí ani nespočet stánků, kde se o zábavu starají hlavní partneři šampionátů. Zasoutěžit si tady můžete například v chytrých kvízech na téma Sport, Simpsonovi, Harry Potter apod. nebo se nechat vyfotit pomocí Instaxu

Pro malé i velké jsou připraveny nejrůznější sportovní aktivity (např. Air hockey, překážková dráha apod.), k dispozici jsou ale i tematické deskovky či stánky s jednorázovým tetováním na obličej. 

Nechybí ani stánky s oficiálními upomínkovými předměty a letošní kolekcí oblečení. I tady jsou ale ceny poměrně vysoké. Například za puk s logem letošního mistrovství zaplatíte 290 Kč až 550 Kč, kšiltovka vás vyjde na 790 Kč, za keramický hrnek dáte necelé čtyři stovky. 

Co dělat v Ostravě, když prší: Prohlédněte si město z výšky nebo uspořádejte adrenalinové závody

Dárkové předměty
Ceny upomínkových předmětů a oficiální kolekce oblečení jsou vše, jen ne nízké.
Zdroj:
Vendula Flassig Vrablová

Úžasní Bob s Bobkem a závěrečné resumé

Celou atmosféru tohoto „hokejového městečka“ podtrhují i oficiální maskoti Bob a Bobek, kteří se ochotně s fanoušky fotí, předvádějí neuvěřitelné taneční kreace a ani během koncertů jednotlivých kapel se nebojí vyrazit přímo na pódium, kde „paří“ společně s vystupujícími i celou nadšenou hokejovou rodinou

Ostravská Fan zóna je v současné chvíli pulzujícím místem s jedinečnou atmosférou, které rozhodně stojí za návštěvu. Menší nevýhodou jsou jen vyšší ceny, které se ovšem daly předpokládat, a skutečnost, že obchodníci nepřijímají hotovost. Stejně jako na jiných obdobných akcích, i zde byl totiž zaveden systém cashless

Helenine oči v ostravské Fan zóně
Fan zóna láká i na řadu koncertů. Tady třeba Bobek paří se slovenskou skupinou Heľenine oči.
Zdroj:
Vendula Flassig Vrablová

Autorský článek

 
 

Místo

49° 48' 18.6848", 18° 14' 51.5454"
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Návštěva Fan zóny v Ostravě: Zapařili jsme s Bobem a Bobkem, „plzeň“ za 110 Kč nás ale zklamala