Přejít k hlavnímu obsahu

„Přesedáme na tuzemsko, ale bude to stát za to,“ vzkazuje Extrem Tour

Cestovky se musí přizpůsobit. Proč? Protože koronavirus. "Fokus bude tohle léto na Čechy, Moravu a Slezsko," vzkazuje Markéta Lomská z CK Extrem Tour. 

Zavolal jsem si s paní Markétou (píše u nás mimochodem také blogy/poznámky z cest a trochu se tedy známe), protože to byla dobrá příležitost na rychlou redakční sondu na zjištění situace toho, jak se taková zavedená cestovní kancelář (Extrem Tour už jezdil ve zlatých 90. letech se stany a paštikami na kolech po Holandsku a Francii) „popere“ s koronavirovou krizí.

Markéto, tak jak je u vás?

Pavle, držíme se a snažíme se. Pootevřel se výhled za hranice, tak si držme palce, ať se to nezavře. Jsme vážně optimisti. Hned jak to tady v Česku vypuklo, tak jsme si s tátou (pozn. majitel Extrem Touru) sedli a řekli si, že se naučíme s koronavirem žít – ne se před ním schovávat. Chtěli jsme připravit možnosti pro lidi, jak si s námi užít kolo i „doma“.

To je super, že jste hned pohotově zareagovali. A co jste vymysleli?

No, ruku na srdce – Čechy, Morava i Slezsko vás za něj přece vezmou, že? Kdo z nás Čechů si vlastně může říci, že v naší malé, ale stále krásné zemičce není už co objevovat?

To máte pravdu, čím jsem starší, tím mi skutečně přijde, že tady je stále co vidět.

Kdejaký Australan si sedne nad tou naší nádherou na sedlo (smích). Tak jsme si řekli „pojďme to za Extrem obšlápnout na vlastní pedály“.

jízdní kolo
Chcete mít dovolenou jistou? Naplánujte si ji v Česku!
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

Jak to chcete lidem nabídnout?

Dali jsme se dohromady s velmi spřátelenou incomingovkou, která tady organizuje cyklopobyty a výlety pro cizince u nás. Oni mají akce, my máme cyklisty, kteří jsou prostě na to kolo hladoví (smích). Navíc začínáme být venku už prima počasí. Léto je za dveřmi.

Chápu, ale budou chtít lidi jet na kole po ČR s „cestovkou“? Chápete, kam tím mířím…

Ale jo (smích), na to jsme se připravili. Znáte nás, my máme trochu jinou cílovku než klasické cestovky. 

Já vím, ale stejně, proč by měli s vámi jet, když mohou i tak sami za sebe…

Třeba proto, že s partou našich dlouholetých klientů, kde to přerostlo často do přátelství na lidské rovině, si prostě chceme společně zajezdit a pokecat zase u vínka a pivka. Postaráme se o převoz bagáže, bez starostí, i o přesun aut, máme připravené mapy s prověřenými hospůdkami a kola klidně i zapůjčíme. Prostě all inclusive. Vezmeme to celé na svá bedra.

Díval jsem se i na váš web a myslím si, že i ceny jsou rozumné, takže to zní jako fajn dovolená!

Většina z naší klientely nám vyjádřila podporu, za kterou tímto moc a moc děkujeme. Opravdu si toho vážíme. 

V jednom, teď už historickém, rozhovoru pro náš portál jste kolegyni říkala, že slabiny Extremu jsou to, že ten rodinný status cestovky vás i limituje ve výběru zájezdů, ale teď to vlastně není, ne?

Ne, teď ne. Myslím, že se s tím „rveme“ dobře. Vnímám, že jsme nějak na trhu etablovaní a teď to akorát „stočíme“ řídítky trochu více do našich kopečků a rybníčků a bude to jízda, to si pište (smích).

Ok, Markéto, za nás a redakci Cestovinek Vám držím pevně palce, ať to dáte. Mějte se!

Děkuji, Pavle, když bude čas, dodám blogy z cest po Česu. Mějte se také fajn. Na shledanou.

Kdyby Vás zajímal podrobný rozhovor s paní Lomskou na našem portálu, který stvořila moje kolegyně Vendula, mrkněte na něj!
 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

„Přesedáme na tuzemsko, ale bude to stát za to,“ vzkazuje Extrem Tour