Přejít k hlavnímu obsahu

Západ Itálie: tipy na výlet a dovolenou

Chystáte se do Itálie a budete se držet spíš v západní části? Máme pro vás tipy, kam se podívat do města, kam do přírody a kam za zábavou!

Itálii je poměrně obtížné rozdělit na čtyři části, jak jsme v našem seriálu zvyklí, nicméně za západní část jsme vzali pobřeží Tyrhénského moře a Sardinii. A to už je slibné, ne?

Kam do města: Řím

Nemůžeme jinak. Jako město vám samozřejmě musíme doporučit Řím se všemi jeho skvosty, jako je Koloseum, bazilika svatého Petra ve Vatikánu, Pantheon, Forum Romanum, úchvatná Fontána di Trevi, Španělské schody nebo Andělský hrad. Řím je prostě okouzlující se vším, co k němu patří. Pokud ho ale chcete projít důkladně, měli byste si na to vyhradit i několik dní, minimálně však dva, abyste hlavní památky zvládli „letem světem“.

Andělský hrad v Římě
Řím se prostě musí zažít. Jeho atmosféra je nezapomenutelná!
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam do přírody: NP Golfo di Orosei e del Gennargentu

Tenhle nádherný národní park najdete na východním pobřeží Sardinie. Svůj název má po zálivu Golfo di Orosei a po horském pásmu Gennargentu, který do parku láká milovníky horských túr a treků. 

NP Golfo di Orosei e del Gennargentu
Na Sardinii nejsou jen úžasné pláže. Národní park NP Golfo di Orosei e del Gennargentu je lákadlem pro turisty z Itálie i zahraničí.
Zdroj:
Bigstockphoto

Národní park fascinuje odlišností dvou částí. V té severovýchodní se tyčí pohoří Supramonte s vápencovými horskými masivy a plošinami, jihozápadní park pak nabízí pohoří Gennargentu, kde celá řada hor přesahuje nadmořskou výšku 1 500 metrů. Najdete tu taky nejvyšší horu ostrova (La Marmora, 1 834 metrů) a užijete si tu spoustu břidlice.

Parkem se dá projít k naprosto dechberoucím plážím. A ty vyhlídky!

Kam za zábavou: Acqua Village Follonica

Jestli si chcete užít vodní radovánky nebo cestujete s dětmi a chcete jim zpestřit dny mezi poznáváním přírody a pobytem na pláži, vydejte se do vodního parku Acqua Village Follonica. Najdete ho ve městě Follonica, nedaleko Piombina.

Ten je tvořen dvěma částmi. V části Cecina, která v roce 2018 získala titul nejlepšího aquaparku v Itálii, se přesunete na Havaj i se sopečným ostrovem a čeká vás tu parádní nálož adrenalinu, v části Follonica je to hlavně o vodopádech, velkém bazénu, energizujících sprchách nebo dětském ostrovu. I tady se ale svezete na skluzavkách a tobogánu.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

40° 12' 2.4984", 9° 27' 31.824"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Západ Itálie: tipy na výlet a dovolenou